Biblija je najpopularnija knjiga svih vremena

26 rujna, 2021

Da li ste znali da je Biblija najčitanija i najprodavanija knjiga svih vremena?


U današnjem Libanonu se nalazi stari fenički grad Byblos, prema kojemu su se hebrejski i kršćanski spisi nazvali Biblija. A zašto? Zato što je grčka riječ Byblos značila papirus, a poslije se značenje proširilo i na "knjiga". Mogli bismo reći da Biblija u prijevodu znači "knjiga".


Danas podijeljena na dva dijela, Stari i Novi Zavjet, nama kršćanima je Biblija od neizrecive važnosti, i zapravo ne bismo mogli zamisliti život bez Biblije.


I dok je Stari Zakon skup prekrasnih priča koje su najveći svjetski umjetnici ovjekovječili u prekrasnim umjetničkim djelima koji se nalaze u muzejima diljem Europe, Novi Zavjet nam je kruh svagdanji. Čitajući retke koje nam je Krist upravio, točno se možemo zamisliti tamo među njegovim sljedbenicima kako nam te iste riječi direktno govori.


O Bibliji ćemo svakako govoriti više na našim društvenim mrežama, a evo dozvolite nam da vam predložimo da završite svaki svoj dan čitajući 15 min prije spavanja Bibliju

Mir i dobro

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram