Bog ima dobar plan za tebe

26 rujna, 2021

Stara izreka u našem narodu kaže "čovjek snuje, Bog određuje". Činjenica je da Bog za sve nas ima plan od prije nego što smo se uopće rodili. Od samog našeg začetka, Bog ima cijeli plan za nas. Na nama je da se prepustimo tim Božjim planovima za nas. Često se žalimo da nam je teško, ali isto tako, kad nam je dobro ne zahvaljujemo se.

Božji plan za nas je takav kakav je, i na nama nije da ga komentiramo. Ako pogledamo biografiju svetog Oca Pija iz Pietrelcine, možemo vidjeti koliko Božji plan za zemaljski život nekog čovjeka može biti nezamislivo težak. Ipak, uvijek ga podnesemo. Kao sveti Padre Pio, i mi moramo prihvatiti Božji plan za nas, takav kakav je.

To, međutim, nikako ne znači da ne trebamo planirati svoj život. Apsolutno moramo planirati svoj život! Štoviše, Bog od nas zahtjeva da odgovorno razmišljamo o svom životu,, privatnom i profesionalnom, i da donosimo odgovorne odluke.

Druga je stvar ako ti naši planovi nisu u skladu s Božjim naumom za nas, da se oni neće realizirati. Ipak, neosporno je da moramo biti odgovorni i pažljivo i odgovorno planirati sve svoje situacije u privatnom i poslovnom životu.

Veliki nam je problem konzumerizam i materijalno društvo, jer mi obično planiramo kad ćemo i gdje sagraditi kuću, kupiti novi automobil (bez obzira na to što već imamo automobil), gdje, kada i kako na sljedeće putovanje, što ćemo sve kupiti i što ćemo sve si pribaviti. To nikako nisu Božji planovi za nas.

I onda se čudimo i ljutimo na Boga kako drugima daje, a nama ne. Materijalno svakako nije Božji plan za nas. Ali kako nas je Krist poučio u prispodobi o providnosti, Bog će na uvijek dati za jesti i uvijek će nam dati za odjenuti se.

Božji plan za sve nas je spasenje, život vječni. To je taj dobar plan. Na nama samima je da se to i dogodi. Živimo odgovorno, uz Kristovu riječ, trudeći se što više i intenzivnije pratiti Krista, i Božji naum će se za nas ostvariti.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram