Bog je moja snaga

21 svibnja, 2021

Da ste u ne znam kakvim životnim izazovnim situacijama, oslonite se na dragog Boga da vam da snagu da se suočite sa svim tim. Naime, neka problemi izazovi nailaze, pa makar i vrlo teški, vama je važno da imate snage za nositi se s tim. Da ne padnete. Naime, ako padnete, onda nećete moći riješiti svoje situacije. Zato molite usrdno Boga da vam da snagu.

Posebno nam je potrebna snaga sada u doba pandemije kad su mnogim ljudima promijenjeni životi, da ne kažemo da su im životi okrenuti naglavačke, perspektive uništene i zaustavljene, kad im neizvjesnost visi nad vratom kao giljotina. Nju možemo imati ako je to Božja volja. Ako nam Bog daje snagu, onda se možemo suočiti sa svim izazovima.

Nemojte moliti Boga da vas izvuče iz situacije, ili da vam da materijalno. Ponovili smo već dosta puta da Bog tako ne funkcionira. Sve ćete učiniti sa svojim vlastitim rukama, ali da biste to učinili, potrebna vam je snaga.

Vi želite dobar san, da se dobro naspavate, da biste ujutro bili puni energije i da možete zasuknuti rukave i boriti se protiv nesreća koje vas zateknu. Eto, ta snaga vam je potrebna. S tom Božjom snagom ćete moći puno toga posložiti, naučiti, riješiti, postaviti temelje za uspjeh, donijeti zaključke i tako dalje.

Kako dan odmiče, normalno je da padate. Na primjer, psiholozi govore da se liječenim ovisnicima posebno na večer javlja jaka potreba za, na primjer, alkohol, ili o čemu su već ovisni. Isto tako, tko pati od depresije, to dolazi posebno na večer do izražaja. Posebno veliki i težak izazov bude zaspati i odspavati noć jer vas po noći Sotona posebno jako napada.

Vidimo dakle koliko je izazovno ujutro se probuditi svjež, odmoran i pun energije. Ne možemo bez Boga imati tu snagu! Oslonimo se svim svojim snagama, žudnjama i nadama na Boga, da nas kao dobri Otac prati, ohrabruje i iznad svega da nam daje snage.

Nemojmo zaboraviti kako nam je sveti Pavao u poslanici Filipljanima napisao "Sve mogu u Kristu koji me jača". Možeš i ti! Zato se uzdaj, moli se i nadaj. I nemoj od Boga nikad više tražiti ništa materijalno i slično nego samo snagu! Kroz snagu koji će ti Bog dati, ti ćeš iskoristiti darove Duha Svetoga i talente koji ti je Bog dao. Onda ćeš svojim rukama provoditi Božji plan za tebe.

I onda će ti dragi Bog dati i više od onog što si tražio i mislio za sebe!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram