Bog je štit mog života

15 travnja, 2021

Kralj David je napisao mnoge psalme koji nas mogu jako inspirirati ako ih čitamo. I dan danas su vrlo aktualni! Pogledajmo samo Psalam 27, prvi stih "Bog mi je svjetlost i spasenje: koga da se bojim? Bog štit života moga: pred kime da strepim?"

Trebamo se što češće zahvaljivati Bog što nas štiti od svega i brani od mnogih, a da mi pri tom nismo ni svjesni toga. Pogledajmo samo kroz koje bure i oluje prolazimo, i kad se god nađemo u tako nekoj teškoj situaciji, mislimo da smo u bezizlaznoj situaciji. Samo si postavljamo uvijek iznova pitanja: "što ću, kako ću?". Nakon nekog vremena, kad se sjetimo tog problema ili te situacije, vidimo da se zapravo ništa nije dogodilo, i da je život išao dalje. I dalje ste tu gdje ste bili i prije, i dalje živite svoj život.

Zaista trebamo dragom Bogu zahvaliti što nas prati, što upravlja našim danima, našim situacijama i našim životima. Uvijek iznova, i nikad nećemo dovoljno napomenuti koliko je važno da sami budemo odgovorni i poduzimamo akcije u pravom smjeru. Bog nam je dao razum, dao nam je savjet, dao nam je znanje. On očekuje da koristimo darove Duha Svetoga koje nam je poklonio i koji su uistinu pravi darovi!

Svojim sposobnostima učinimo ono što možemo, a ostalo ostavimo dragom Bogu da obavi za nas. Mnogi kršćane vole reći da je Bog rekao: "Čuvaj se, i čuvat ću te". Nigdje u svetim pismima to Bog nije rekao, ali nema veze, ta izreka uistinu je srž današnje duhovne misli. Bez obzira što Bog nigdje u svetim pismima nije rekao ovu izreku, uvjereni smo da ta izreka označava upravo to što Bog od nas traži: da odgovorno idemo kroz svoj život.

I dragi Bog će nas štititi!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu

One comment on “Bog je štit mog života”

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram