Bog me snagom opasuje

27 travnja, 2021

Prekrasan stih u Psalmu 18 kaže "Bog me snagom opasuje, stere mi put besprijekoran".

Toliko puta smo molili Boga da nam pomogne, moleći ga za sasvim konkretnu pomoć. Onu pomoć koju bismo mogli jasno vidjeti ili osjetiti ako bi nam molitva bila uslišana. Očekivali bismo kao djelo mađioničara tu pomoć od Boga.

I kad nam nikako ne dolazi ta pomoć, nikako da nam se poboljša stanje, shvatimo zapravo koliko imamo snage! Shvatimo da imamo jako puno snage, i da bi netko drugi na našem mjestu pao pod teretom problema. Ti ne da ne padaš, nego svaki dan iznova imaš puno snage za ići dalje, za suočavati se s problemima, za suprostaviti se negativnim situacijama u tvom životu.

Zar nije to Bože djelo? Zar to nije sasvim jasna Božja pomoć tebi? Ta snaga koju imaš, zar nije to najočitiji Božji znak i Božja pomoć tebi? Svaki dan se zahvali Bogu za snagu koju imaš! Ako pri tom imaš i dobro zdravlje, onda se još i više zahvaljuj i slavi Boga!

Osim toga, Bog te štiti na tvom putu, jer dok si u nemirnom periodu života, koji te mori, koji te muči, ti ipak stojiš na nogama, nisi pao. To je zato jer ti Bog daje snagu s jedne strane, a s druge strane, on odagna od tebe sve stvarne prijetnje. Da li vidiš da i dalje imaš snage i da i dalje ideš naprijed? Unatoč svim tvojim mukama, unatoč tvom užasno teškom bremenu, ti kročiš dalje kroz život!

To ti Bog daje snagu s jedne strane, s druge strane te štiti od neprijatelja na tvom putu.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram