Bog obnavlja tvoju snagu

22 svibnja, 2021

Danas ćemo se posvetiti kratkom, ali izuzetno jakom i inspirativnom citatu proroka Izaije (Iz 40, 29-31): "Bog umornome vraća snagu, jača nemoćnoga. Mladići se more i malakšu, iznemogli momci posrću. Al' onima što se u Boga uzdaju snaga se obnavlja, krila im rastu kao orlovima, trče i ne sustaju, hode i ne more se."

Ovo je ono što nam treba! Neka vam ovo uvijek bude krilatica, kad god posrnete! Kao prvo, budite uvjereni da se baš nikad ništa neće dogoditi isti tren, ma koliko vam strašno izgledala situacija. Uvijek izbrojiti do deset, ili još bolje: prespavajte noć! Da vam se dogodi ne znam kakva pre strašna situacija, prvo se saberite i recite sami sebi "dobro, to mi se dogodilo". I onda se odmorite, ako možete. Ako se ne možete odmorite, dozvolite da barem prođe neko vrijeme.

I onda jedino što od Boga trebat tražiti je snaga! Da vam da snagu da možete upravljati kao pravi menađer svojim životom i svojim situacijama. Jer Bog ti je već puno toga dao: dao ti je ruke, dao ti je talente i dao ti je darove Duha Svetoga. Važno je nakon što vam se dogodio šok, da ste se pribrali. Na primjer, iznenada ste izgubili dobro plaćen posao u kojem ste uz to i jako uživali. Živjeli ste svoj život izuzetno ugodno s tim poslom.

Sad ste ga izgubili i život vam se preokrenuo naglavačke. Bog ti je zatvorio ta vrata, i otvora ti nova. Kad ste sve izgubili, neće vam se u tom trenu ništa dogoditi, ništa vem u tom istom trenu ne visi nad glavom. Danas vam ne prijeti ništa, ali vam prijeti za na primjer 3 mjeseca. Ali do tri mjeseca vi možete kompletno preurediti svoj život. Da biste to napravili, treba vam snage.

Ujutro kad se ustane, molite da vam Bog daje snage da možete koristiti svoje ruke, svoje talente i svoje darove Duha Svetoga koje ste dobili. Molite usrdno za tu snagu. Ne, neće vam novi super posao pasti u ruke ako ništa ne radite. Za bilo što u životu da postignete trebate inicirati, pokretati, biti aktivni. Treba vam snage, snage, snage.

Velike će vam stvari Bog dati i napraviti za vas ako svojim rukama, talentima i darovima Duhom Svetim izvršavate Božju volju za vas! I kako kaže prorok Izaija: poletjet ćete poput orla!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram