Bog stvara svaki novi dan, veselimo se svakom danu

6 rujna, 2021

Zato što se ujutro probudimo, trebamo zahvaliti Bogu na tom daru. Često uzimamo zdravo za gotovo mnoge stvari u životu, uključujući i to što se probudimo ujutro. Svaki novi dan koji nam Bog podari je velika milost i na nama je da to cijenimo.

Kaže poznati biblijski stih "Ovo je dan što ga stvori Bog, veselimo se u njemu". Nije niti srž tog stih da budemo veseli, u smislu radosti i smijeha, već da budemo sretni što imamo taj novi dan i da budemo Bogu zahvalni na tome. Često nemamo energije, a ni volje biti veseli i radovati se svakoj lijepoj stvari koja nam se događa svakodnevno.

Jer, zapravo, svaki dan nam se dogodi nešto lijepo. No, radi posla, obaveza, napora koje ulažemo svaki dan, ne obratimo pozornost na to da smo živi i zdravi, te da nam je Bog podario još jedan dan.

Važno je da smo mu zahvalni na svakom danu! Pa bio dan dobar ili loš, nije važno - tu smo! Cijeli život je izmjena uspona i padova. Kad nam sve ide predobro, zaboravimo se zahvaliti Bogu na tim danima, a upravo kad smo najsretniji moramo se najviše zahvaljivati Bogu, i tako pokazati da se ne obraćamo Bogu samo kad nam je teško, već i kad nam je dobro!

Zato, kad se ustaneš, neka prvo što kažeš bude "dobro jutro, Bože". Već s tvojim jutarnjim ritualom, na primjer kavom, nasmiješi se i reci Bogu: Bože, hvala ti! Zatim zamoli Boga da te prati kroz taj dan. Navečer mu se svakako zahvali za taj dan.

Ujutro sve opet ispočetka. Zaista, svaki novi dan je dar od Boga. Nemojmo to primati zdravo za gotovo! Nije bez razloga da nas Bog budi ujutro, svako jutro iznova, do dana kad će nas pozvati k sebi. Do tada, budimo s hvalom na ustima za svaki dan koji nam je Bog podario!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram