Bog te štiti

2 ožujka, 2021

Psalam 91

Zahvalimo se dragom Bogu što ja baš nas izabrao da ga upoznamo. Također, molimo Boga da se smiluje i drugim ljudima da ga upoznaju. Jer prekrasno je poznavati Boga.

Osjećamo se toliko bogatije, toliko sigurnije, imamo vjernu pratnju, štit, zaštitu. Prisjetite se samo neke prilike kad ste bili u gruboj životnoj situaciji, i obraćali ste se Bogu. Zar ne da je divan osjećaj kad znate da imate takvog nekog jakog i velikog kao što je naš Bog, da čuje vašu molitvu i da bude uz vas?

Nije uopće važno da li vam je molitva uslišana ili ne, jer u prethodnim razmatranjima smo zaključili da su Božji planovi za nas bolji od onog što mi za same sebe smatramo. Već sama ta činjenica da se imamo taj jaki stup potpore u našem Bogu nas čini sigurnijima.

Biblija je knjiga napisana Božjom inspiracijom, a Psalam 91 nas podsjeća na to da nas Bog štiti. Stih 11 govori „Anđelima svojim zapovijedi da te čuvaju na svim putima tvojim“, a stih 14 govori „Izbavit ću ga jer me ljubi, zakrilit' ga jer poznaje moje ime“, stih 15 pak govori „Zazvat će me, a je ću ga uslišiti, s njim ću biti u nevolji, spasit ću ga i proslaviti“.

Borite se, koristite svoje talente, uporni budite u nastojanjima, i uvijek se obraćajte Bogu da vam bude zaštite, Kristu se molite da vam podari svoje snage, Duhu Svetom se molite da vas prosvijetli.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram