Bože, pokaži mi put

20 svibnja, 2021

Molimo dragog Boga da nam svaki dan pokazuje put. Želimo proći ovaj zemaljski život na pošten i valjan način, a cilj nam je ovog zemaljskog puta da dođemo u nebesku slavu na kraju našeg puta. Zato molimo dragog Boga da nam pokazuje što da radimo i kako da radimo. Molimo da nas prosvijetli, da nam da da razumijemo što ne smijemo raditi, i kako trebamo živjeti.

Isto tako, živeći svoj zemaljski život, nailazite na jako puno situacija gdje morate biti oprezni kako i što radite da ne biste činili krivo. Ovdje ne govorimo o grijehu, nego na primjer o nekim važnim životnim odlukama i postupanju u raznoraznim životnim situacijama.

Primjerice, ako završavate fakultet, želite se oženiti, udati, osnovati obitelj, naći dobar posao i riješiti svoje stambeno pitanje. Vidite koliko ovdje ima važnih životnih koraka. Zato je važno da se neprestano i usrdno molite dragom Bogu da vas vodi kroz život, da bude uz vas, da pazi na vas. Pa da nađete dobrog bračnog suputnika, suputnicu. Da vas Bog blagoslovi djecom.

Da odvažno, ali i vrlo marljivo kročite kroz svoj poslovni život i da si stvarate mogućnosti da si osigurate sigurnu starost. Da odgovorno riješite svoje stambeno pitanje. Svaki čovjek ima mnogo sebi svojstvenih situacija za koje mu je potrebno mnogo Božje milosti da ih prođete.

Ako ste na primjer godinama ugnjetavana uposlenica u nekom dućanu, da lupite šakom o stol (sami sebi), i da kažete da tako više ne može, da želite promjenu. Žarko se molite Bogu da vas prati u toj promijeni, da vas vodi, da vam govori koje korake trebate poduzimati u svom životu, u svom obrazovanju, da uspijete u promjenama.

Molite usrdno Boga da vam malo po malo iscrta plan prema kojim biste trebali ići. Taj plan vam Bog neće dati jasan, nego upravo ovo što smo rekli: iscrtavati će ga pred vašim očima malo po malo, vrlo maglovito, također. Već smo puno puta rekli u duhovnim mislima da vam Bog neće ništa dati u ruke čarobnim štapićem, već traži od vas da vi svojim rukama i mozgom postignete to što vam je namijenjeno da postignete.

Nemojte pri tom nikada zaboraviti: nemojte sanjati, i nemojte očekivati da će biti kako ste vi zamislili! Jer čovjek snuje, ali Bog odlučuje. I Božji plan za vas je uvijek jako puno bolji od onog što ste vi zamislili za sebe. Ponizno i strpljivo molite Boga da vam malo po malo pokazuje svoje planove za vas i način na koji je On zamislio da vi sami i samostalno izvršite Njegov plan za vas.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram