Brigom nećeš ništa riješiti, molitvom da

16 svibnja, 2021

Svatko dođe u period kad ima brige. I to ne govorimo o brigama što ćemo skuhati danas za ručak, nego stvarnim životnim brigama koje mogu trajati i jako dugo. Pod uvjetom da nismo u depresiji, mi se možemo suprostaviti brigama.

Brigama se suprostavljamo molitvom. Važno je pri tome naglasiti, kao što smo puno puta i do sada naglasili u duhovnim mislima, da ne smijemo očekivati da će nam Bog dati rješenje iz neba ravno u ruke. Tako dragi Bog jednostavno ne funkcionira.

Dao nam je mnoge talente, darove Duha svetoga, mnoge krijeposti. No mi često toga nismo svjesni. Zato je molitva toliko važna, jer kroz molitvu i kroz razgovor s Bogom, čitajući Bibliju i slično, mi uviđamo što Bog želi s nama.

Kroz molitvu nam Bog šapne da se pokrenemo i što da radimo, kroz Bibliju nam napismeno govori da koristimo svoje talente. Zato je važno što više vremena provoditi u molitvi i razgovoru s Bogom kad ste u brigama. Bog će vam šaptati što da radite.

Poduzimajući korake prema onome što čujete da vam Bog šapće, vi idete u smjeru kvalitetnog eliminiranja izvora vaših briga. Da se vratimo na početak, Bog neće čarobnim štapićem odagnati vaše brige, već želi da vi riješite svoje brige i probleme, aktivno kroz talente, krijeposti, darove Duha Svetoga koje vam je On sam dao.

Zato se prestanite brinuti, i bacite se na posao. Kvalitetno počnite dugotrajni proces eliminiranja vaših briga. Bit će vam teško, jasno vam je da svi moramo nositi svoje križeve, ali zato ćete imati slađi zemaljski život kad ste eliminirali svoje brige, uz Božju pomoć s vašim rukama.

Zato je važno da se počnete intenzivnije moliti, a manje brigati!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram