Budi uz mene, Kriste

19 svibnja, 2021

Danas ćemo nastaviti u istom tonu kao jučer naše duhovne misli. Danas ćemo razmisliti kako nam često treba snage za život, ili bolje rečeno, za živjeti. Kao ljudi smo premali i preslabi, zato nam treba Božja pomoć.

Dogodi se već ujutro kad se ustajete da vam prvo padne na pamet koliko toga trebate obaviti. I dok mnogi vaši zadaci ne zahtijevaju razmišljanje niti angažman mozga, kao na primjer kupovina, kućanski poslovi, poslovi popravaka i tome slično, mnoge stvari zahtijevaju mnogo razmišljanja.

Pod posebno jakim pritiskom se čovjek osjeti kad mora donositi odluke i to odluke koje se tiču i drugih ukućana, ljudi, i tako dalje. Kao što smo jučer naglasili u duhovnim mislima, želimo samo mirno živjeti, želimo mir. No da bismo mogli mirno živjeti, mi moramo obaviti sve one obaveze koje se od nas očekuju. A za to nam treba snage koju mi kao ljudsko biće jednostavno nemamo.

Moramo imati psihičke snage za razmišljanje, za donošenje pravih odluka, moramo imati fizičke snage za obavljati sve kućanske i ine poslove, moramo sve obaviti što nam je dragi Bog postavio taj dan. I moramo izdržati cijeli dan i biti na nogama. Uh, koliko nam snage treba vrlo često u našem životu.

Zato smo se jučer u duhovnim mislima dotakli mira, a danas se dotičemo snage. Nisu uvijek izazovni periodu u životu čovjeka da mu treba toliko snage, ali ipak, vrlo često jesu. Da bismo imali tu snagu, da bismo mogli obavljati svoje svakodnevne poslove, da bismo mogli razmišljati kako treba i donositi pravilne odluke, moramo se usrdno moliti dragom Bogu i Kristu Isusu da budu s nama, da nas prate, da nam daju snage za izdržati.

I svaki put kad smo pod velikim pritiskom i kad se od nas zahtjeva mnogo energije, pa kad završimo taj dan ili taj period u životu, zahvalimo se dragom Bogu i našem Gospodinu na snazi koju su nam dali. Svjesni smo da oni neće nama dati u ruku rješenje, nego su nam dali ruke da svojim rukama napravimo rješenje. Samo nam treba snage da ne posustanemo!

Zato dragi Bože i Gospodine Isuse, budite s nama, pratite nas, dajte nam snage svima nama potrebnima!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram