Budimo zahvalni Bogu za sve što imamo

17 srpnja, 2021

Imamo mnogo toga, i za sve to trebamo biti zahvalni dragom Bogu. Nekad imamo više, nekad imamo manje, ali uvijek imamo. Možemo jasno reći da nas je Bog opskrbio, da se pobrinuo za nas.

Uostalom, zar nam preko svog Sina Isusa nije poručio da ako daje hranu pticama nebeskim i odjeći ljiljanima poljskim, da će nama dati i još puno više od toga?

Problem je što se često žalimo i često budemo upravo nezahvalni, a da pritom niti ne obraćamo pozornost na koliko toga zapravo imamo. I to ne samo materijalnoga, ili to da imamo svaki dan za jesti. Radi se i o zdravlju, i o mnogo toga drugoga. U čovjekovoj prirodi je nažalost pohlepa pa uvijek želi više. I kad ima, onda želi još. Pa još, pa još.

Na nama je da razumijemo koliko imamo i da se dragom Bogu zahvalimo na svim tim darovima. Zaista se često obraćamo Bogu sa žalopojkama i zahtjevima, niti ne uviđajući koliko smo toga već dobili. Također, moramo znati da ništa od toga što imamo nije naše, već Božje.

Dobit ćemo još i više u našem životu. Ali znamo da Bog djeluje polako, nikad naglo, i sve je po Božjem planu i po Božjem redoslijedu.

Budimo zahvalni Bogu za sve što imamo!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram