Čuj nas Majko, nado naša

9 travnja, 2021

Imamo prekrasnu zagovornicu, u našoj nebeskoj Majci Mariji. Kao brižnoj majci i najboljoj prijateljici, punoj suosjećanja, možemo iznijeti baš svaku svoju misao, brigu. Točno osjećamo tu brižnost i blagi pogled kojim nas Gospa gleda. Pa kako da nam srce ne bude radosno kad znamo da nas Gospa gleda, da suosjeća s nama, i da se brine za nas.

Molimo Gospi krunicu, tom jednostavnom, a prekrasnom molitvom se jako blizu Gospi. Istina je da treba koncentracije i smirenosti dok molimo krunicu, da ne ispadne da samo recitiramo. A mir u duši je danas teško postići. Ipak, trudit ćemo se, dok se obraćamo Gospi biti što smireniji, tako da možemo što dublje osjetiti Gospinu prisutnost.

Hrvati imaju izuzetno blizak odnos s Gospom, jako je omiljena u našem narodu, i imamo prekrasne pjesme kojima slavimo našu nebesku Majku. Možemo i pjevati Gospi. Pjesmom i pjevanjem također slavimo Gospu. Pa kad god se osjetite kao da biste malo pjevušili, pokušajte doživjeti stihove, isto kao da se molite!

Već sama činjenica da imamo Gospu, i u njoj veliku zagovornicu, nam je jako velika utjeha! Pa bilo da nas prođu brige koje nas more, ili ne, svejedno je lijepo znati kako drago podršku imamo u Gospi. Gospa majčinskom brigom gleda na nas, ali na dragom Bogu je da nam usliši molitve ili ne. Dragi Bog ima plan za sve nas.

Gospe draga, budi s nama! Čuj nas Majko, nado naša!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram