Čuvaj nas Bože, po Kristu Isusu

12 ožujka, 2021

Molimo redovito dragog Boga, i njegovog Sina, a našeg Gospodina Isusa Krista. No, molimo se Bogu Ocu, po i u ime Isusa Krista. Tako nas naučavaju evanđelisti i sveti Pavao. Osjetit ćemo u sebi još jaču snagu molitve ako Boga zazovemo po njegovom Sinu. Uostalom, dragi Bog nam je i poslao svog Sina da nam život postane jasan, ali ne nužno i lakši.

U Ivanovom Evanđelju Isus kaže: "Što god zaištete u Ocu, dat će vam u moje ime." (Iv 16, 23).

Molitva sigurno dobiva na snazi kad zazovemo Boga da nam pomogne po našem Gospodinu. Posebice kad se osjećamo loše i slabi, ne tjelesno koliko mentalno. Svakodnevne brige, problemi, prijetnje i ostali nasrtaji na nas nas slabe i prijete nam. Zato je važno da se neprestano utječemo Bogu, i da od Boga tražimo zaštitu. Njegova smo djeca, i Bog će nas bez sumnje zaštiti. Ali na svoj način, ne onako kako smo mi to zamislili. Čovjek snuje, Bog određuje. Ali uvijek ono što je najbolje za nas, to je Božji plan. "Pojačajmo" zato molitvu, moleći se Bogu po Kristu Isusu.

I ne samo da se molimo Bogu po Kristu, nego i zahvaljujemo Bogu u Kristu. Kako nam kaže sveti Pavao: "U svemu zahvaljujte! Jer to je za vas volja Božja u Kristu Isusu" (1 Sol 5, 18).

Moleći se u Kristovo ime priznajemo Isusov zagovor, i time se podlažemo njegovoj volji.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram