Dođi Isuse, pogledaj me

11 srpnja, 2021

Zahvalni smo što nam se Bog smilovao da ga upoznamo. Velika je stvar imati na svojoj strani Boga da te štiti, da ti bude oslonac, da ti bude utjeha, da ti bude izvor snage.

Imamo svoje snove, svoje želje, svoje planove, znamo što bismo htjeli. Međutim, naši planovi za nas vrlo često nisu Božji planovi za nas. Božji planovi za nas su, bez ikakve sumnje, bolji za nas. Bog vidi sve ono što mi ne vidimo. Zato, ono što mi želimo, planiramo, sanjamo se vrlo često ne ostvari.

Život nam zna zadati jake udarce, ali Bog nas nikad neće opteretiti više od onoga što možemo podnijeti. Zato, da nam daje snage i da nam bude utjeha, poslao nam je svoga sina Isusa. Isus bdije nad nama. On vidi naše boli, naše suze, naše muke i pun je suosjećanja. Ali i dalje se mora vršiti Božja volja.

Mi moramo samo biti svjesni da je to dobro za nas i poslušno prihvaćati.

Jer kao što Isus suosjeća s nama u teškim trenutcima, tako nas s osmjehom na licu gleda kad smo sretni i veseli. A priznajmo si sami sebi da smo vrlo često sretni i veseli. Naime, kad smo u teškim trenutcima, onda mislimo da nam je uvijek i stalno tako teško.

I još je puno gore ako govorimo Bogu zašto nas kažnjava i tome slično. Takav diskurs prema dragom Bogu moramo trenutno maknuti iz naših usta.

Kad nam je teško, molimo se jako Isusu da nam dođe, da nas posjeti, da bude uz nas. On je zaista s nama i bez da ga mi to molimo, ali kad mu se molimo, mi ga osjećamo još bliže.

Hvala ti Isuse što dolaziš u naš dom, što si s nama, što si nam oslonac, što si nam utjeha, što iz tebe crpimo snagu! Hvala ti što jesi!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram