Dragi Bože, hvala ti na svemu!

1 ožujka, 2022

Ali hvala Bogu koji nas u Kristu uvijek proslavlja te širi po nama na svakom mjestu miris svoga spoznanja (2 Kor 2:14)

Zahvalnost Bogu je jamstvo za stav poniznosti i sreće. Teško je biti zahvalan i ne biti pun radosti i zadovoljstva. Kada razmišljamo o Njegovom spasenju i milosti u Isusu Kristu, ostajemo zapanjeni kad shvatimo da bi nam svemogući Bog slobodno darovao svog jedinog Sina. Doista, zahvalni kršćani su presretni u oprostu i slobodi koju imaju u Kristu Isusu. Zahvalnost nam daje ispravan stav!

Kako možemo svaki dan, uvijek iznova biti zahvalni kada toliko negativnih misli napada naše umove? Koji je dobar način da nas "natjera" da se zahvaljujemo Boga za sve ono što nam daje? Jedan od načina je sami sebi "ispričati" Njegove blagoslove tako što ćete ih zapisati u dnevnik. Odvojite vrijeme da napišete ono što je Gospodin učinio za vas i vaša će se tuga pretvoriti u osmijeh zadovoljstva. Vaš sjaj se vraća kada se sjetite Kristove nevjerojatne ljubavi i prihvaćanja. Kada ste zadnji put cijelo svoje molitveno vrijeme proveli samo hvaleći i zahvaljujući Bogu?

“Hvalite ga zbog silnih djela njegovih, slavite ga zbog beskrajne veličine njegove!” (Psalam 150,2).

Možda Ga ujutro hvalite što vam je dao život i netko vas voli. Hvalite ga sredinom jutra da budete uspješnu u svom poslu. Hvalite Ga u podne za zdravlje i sreću. Hvalite ga poslije podne za oproštenje i vjeru. Hvalite Ga na večer za obitelj i prijatelje. Hvalite Ga prije spavanja za Njegovu Riječ i čudo Njegove milosti. Slavite Boga uvijek i milost će uslijediti!

Vaša zahvalnost uvelike pomaže drugima da budu zahvalni. Zahvalan život je poput mora zahvalnosti koje sve brodove puni nadom. Kad cijenite druge i drugo, to privlači velike ljude. Vaša zahvalnost Bogu za Njegovu naklonost i blagoslove i za nevjerojatne ljude u vašem životu je vaša pretpostavka za uspjeh. Zahvalnost je samo-ispunjavajuća preteća za mir, radost i ljubav.

“I sve što god riječju ili djelom činite, sve činite u imenu Gospodina Isusa, zahvaljujući Bogu Ocu po njemu” (Kološanima 3,17).

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram