HBK poziva biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i vjernike da se pridruže Papinoj molitvi za mir

22 ožujka, 2022

Podsjetimo, papa Franjo ove će srijede u bazilici sv. Petra posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu. Istoga dana posvećenje će u Fatimi izvršiti kardinal Krajewski, kao izaslanik Svetog Oca.

“Na poticaj pape Franje koji je preko apostolskih nuncijatura uputio svim biskupskim konferencijama svijeta poziv da se pridruže molitvi za mir, Stalno vijeće Hrvatske biskupske konferencije poziva i potiče sve biskupe, svećenike, redovnike, redovnice i Božji narod da se 25. ožujka ujedine u molitvi za mir”, stoji u priopćenju Hrvatske biskupske konferencije.

“Molitva neka se izmoli na blagdan Navještenja Gospodnjega 25. ožujka u katedralama, marijanskim svetištima, župnim i drugim crkvama. Toga će dana u 17 sati Sveti Otac Franjo posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu, pa se preporuča da se molitva izmoli u to ili drugo prikladno vrijeme toga dana. Tekst molitve bit će objavljen na mrežnim stranicama Hrvatske biskupske konferencije i Informativne katoličke agencije”, dodaje se.

Podsjetimo, papa Franjo ove će srijede u bazilici sv. Petra posvetiti Rusiju i Ukrajinu Bezgrešnom Srcu Marijinu. Istoga dana posvećenje će u Fatimi izvršiti kardinal Krajewski, kao izaslanik Svetog Oca.

Papa Franjo pozvao je sve biskupe svijeta da mu se pridruže u posveti, a objavljeno je kako će se njegovu pozivu pridružiti i papa u miru Benedikt XVI.

Papin čin odgovor je na zamolbu koju su ukrajinski biskupi latinskog obreda uputili 2. ožujka, tjedan dana nakon početka ruske invazije: “Ponizno molimo Vašu Svetost da javno izvrši čin posvećenja Ukrajine i Rusije Bezgrešnom Srcu Marijinu, kako je zatražila Blažena Djevica u Fatimi.”

Objašnjavajući razlog zamolbe nadbiskup Lavova Mieczysław Mokrzycki je kazao da je najavljeno “razdoblje mira” koje je uslijedilo nakon posvete koju je učinio Ivan Pavao II. sada završilo te da stoga ”trebamo ponoviti čin posvete Rusije i Ukrajine”.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram