Hodočašće u Guadalupe

11 veljače, 2024

Mexico City, Puebla, Tasco, Acapulco, Tlaxcala

04.-13.11.2024.

1. dan 04.11.2024.: Zagreb – Mexico

               Sastanak putnika u zračnoj luci Zagreb. Slijedi prijava za naš let za Mexico preko Istanbula. 

2. dan 05.11.2024.: Mexico City – Tulpetlac

               Dolazak u međunarodnu zračnu luku Mexico City. Odlazak u Tulpetlac u posjet župi Krista Kralja i Svete Marije od Guadalupe, važno katoličko odredište i župna kuća grada Santa María Tulpetlac. Crkvu su krajem 16. stoljeća sagradili franjevci. Meksički stil „plateresque“ prevladava u njezinoj izgradnji, a umjetnička galerija sadrži slike iz XVI, XVII i XVIII stoljeća. Slavimo misu.

Povratak u Mexico City i posjet povijesnog centra, to je zadivljujuće putovanje kroz stoljeća bogate povijesti i kulture. Srce povijesnog centra je Zocalo, jedan od najvećih gradskih trgova na svijetu, okružen zadivljujućim znamenitostima poput Metropolitanske katedrale koja je izvrstan primjer španjolske kolonijalne arhitekture za čiju su izgradnju bila potrebna stoljeća; Nacionalna palača, To je najstariji i najvažniji civilni i državni spomenik u Meksiku.

Nekoliko koraka odatle je trg Santo Domingo, povijesna javna površina koja ima značajnu kulturnu i arhitektonsku vrijednost; nazvan je po obližnjoj crkvi i samostanu Santo Domingo, koji su značajne znamenitosti iz kolonijalnog doba. U poslijepodnevnim satima dolazak u hotel na večeru i noćenje.

3. dan 06.11.2024.: Mexico City – Teotihuacan – Guadalupe

               Doručak u hotelu. Dan ćemo započeti s impresivnom “Bazilikom Guadalupe”, jednim od najvažnijih hodočasničkih mjesta u katoličkom svijetu, gdje se Djevica od Guadalupe ukazala indijancu po imenu Juan Diego 1531. godine, i njezina slika bio je čudesno utisnuta na njegov plašt. Imat ćemo vremena istražiti novu baziliku Guadalupe, stara bazilika, izgrađena 1700., i vidjeti ogrtač Juan Diega. Imamo misu u jednoj od raznih kapela bazilike.

Zatim ćemo nastaviti do Teotihuacana, "grada bogova", koji se nalazi 50 kilometara sjeveroistočno od Mexico Cityja, gdje se nalaze arheološke ruševine koje morate vidjeti, dom masivnih piramida Sunca i Mjeseca, koje dominiraju horizontom kompleksa. Bio je to najveći drevni grad u zemlji i prijestolnica naroda Asteka, koji je vladao najvećim carstvom prije dolaska Španjolaca. Okružen planinama, vjeruje se da je ovaj veličanstveni grad osnovan početkom prvog stoljeća nove ere i da je dosegao svoj vrhunac oko 500. godine nove ere, kada se njegov utjecaj proširio od juga, Gvatemale pa sve do sjevera, do današnjeg Teksasa. Ručak u lokalnom restoranu.

U poslijepodnevnim satima povratak u hotel.

4. dan 07.11.2024.: Mexico City – Tlaxcala – Puebla

               Doručak u hotelu. Polazak prema Tlaxcali kroz slikoviti planinski krajolik i borovu šumu. Naša prva stanica bit će svetište San Miguel del Milagro, gdje se sveti Mihael Arkanđeo ukazao Diegu Lazaru 1611., slavimo misu. Nakon toga, nastavak vožnje do Tlaxcale, osnovali su je Španjolci između 1519. i 1524., zaustavljamo se u samostanu svetog Franje. Nastavljamo prema svetištu Gospe od Ocotlana, jednom od najvećih primjera baroknog stila u regiji. Smatra se jednim od najvažnijih vjerskih središta u cijelom Meksiku, a glavna atrakcija ove građevine je Camerin koji potječe iz 1541. godine, gdje se lik Djevica odjeva u svećana ruha za važne vjerske obrede. Na glavnom oltaru vidjet ćemo savršeno sačuvanu sliku Djevice Marije u spaljenom drvu.

Nastavljamo do grada Puebla, koji se nalazi u velikoj dolini okruženoj s četiri strane planinama i vulkanima kao što su Popocatepetl, Ixtacihuatl, La Malinche i Pico de Orizaba.

5. dan 08.11.2024.: Puebla – Taxco

               Doručak u hotelu. Grad Puebla je osnovan 1531. godine, bila je jedan od najvažnijih gradova kolonijalnog razdoblja, a ljepota njenih zgrada bila je razlog da se gradi proglasi UNESCO-vom svjetskom baštinom. Posjet počinje u srcu Pueble: Zócalo i katedrala koje je UNESCO proglasio svjetskom baštinom, otkrit ćemo i kapelicu krunice, barokno remek-djelo koje se smatra jednim od najraskošnijih u Americi. Posjet tržnici “El Parian” je nezaobilazan, ovdje možemo kupiti suvenire, tekstil i još mnogo toga. Konačno, istražit ćemo umjetnost keramike Talavera u radionicama i trgovinama koje se nižu duž ulica. Misa u lokalnoj crkvi prije nastavka za Taxco. U večernjim satima dolazak u Taxco. Večera u hotelu.

6. dan 09.11.2024.: Taxco – Acapulco

               Doručak u hotelu. Taxco je poznat kao "srebrni grad". Ovdje ćemo posjetiti glavni trg Borda i prekrasnu crkvu svete Priske sa svojim prekrasnim portalom i oltarima. Misa. Uživamo u slobodnom vremenu za istraživanje uličica, umjetničkih galerija, srebrnarnica i tržnicom.

Nastavak do Acapulca, ostatak dana slobodno za uživanje na plaži. Večera u hotelu.

7. dan 10.11.2024.: Acapulco

               Doručak i večera u hotelu. Slobodan dan za uživanje u moru i plaži.

8. dan 11.11.2024.: Acapulco – Mexico City – Xochimilco – Guadalupe

               Doručak u hotelu. Povratak u Mexico City. Posjetit ćemo Xochimilco, poznat po svojim kanalima i plutajućim vrtovima. Uživat ćemo u vožnji tradicionalnim drvenim brodom ukrašenim jarkim bojama i cvijećem, te ploviti kanalima uz glazbu uživo. To je jedinstveno iskustvo koje nam omogućuje da uronimo u kulturu i tradiciju Xochimilca, a također cijenimo prirodnu ljepotu plutajućih vrtova i kanala okruženih bujnom vegetacijom. Nakon posjeta idemo ponovo u svetište Guadalupe na slavlje mise. Večera u hotelu.

9. dan 12.11.2024.: Mexico – Istanbul – Zagreb

               Doručak lunch paket. U 05:45 ujutro transfer do zračne luke za naš let natrag kući.

10. dan 13.11.2024.: Zagreb  

               Dolazak u Zagreb u 19h

CIJENA ARANŽMANA PO PUTNIKU
CIJENA po osobi u 1/2 sobi:1999 €
 • Plaćanje se vrši samo uplatama na račun i može se plaćati u onoliko rata koliko se mjeseci prije prijavi za hodočašće;

U CIJENU JE UKLJUČENO:

 • Zrakoplovna karta na relaciji Zagreb – Mexico – Zagreb preko Istanbula, sa zrakoplovnom kompanijom Turkish Airlines. P
 • Zrakoplovne pristojbe i uključena prtljagom do 23 kg;
 • 7 noćenja u hotelima 3 i 4* na bazi polupansiona (doručak i večera);
 • Ulaznice za posjete znamenitostima navedenim u programu;
 • Prijevoz autobusom na svim relacijama;
 • Duhovno vodstvo, pratitelj;

U CIJENU ARANŽMANA NIJE UKLJUČENO:

 • Osobni troškovi
 • Nadoplata za jednokrevetnu sobu: 298€
 • Napojnice za vozača (1€ dnevno) i za lokalnog vodiča (2€ dnevno)

DODATNE INFORMACIJE:

 • Molimo da kupite putno osiguranje (osiguranje od otkaza i zdravstveno) u nekoj od  osiguravateljskih kuća. Naša agencija ugovara grupno putno osiguranje kod Generali osiguranja – 78 €
 • Napominjemo da se putno osiguranje mora kupiti u roku od maksimalno 48 sati od kupovine aranžmana, neovisno da li ga kupujete kod nas ili u nekoj drugoj osiguravateljskoj kući
 • Mjesec dana prije polaska otvaramo Whatsapp grupu svih hodočasnika gdje krećemo s detaljnim informacijama (sadrži informacije o točnom mjestu polaska i vremenu povratka, kontakt i ime pratitelja putovanja, ime hotela i sl.)
 • Uvjeti otkaza putovanja su prema općim uvjetima agencije za otkaz putovanja

DODATNE FORMALNOSTI:

 • Za ovo putovanje je potrebna putovnica koja mora vrijediti još 6 mjeseci nakon ulaska u Meksiko;
 • Kategorizacija hotela odgovara lokalnoj kategorizaciji.
Podijelite ovu objavu

One comment on “Hodočašće u Guadalupe”

komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram