Hvali, dušo moja, Gospodina

23 ožujka, 2021

Dok će nevjernici sve što se događa u našim životima pripisati slučajnosti, mi kršćani smo duboko uvjereni da je sve u našim životima Božje djelovanje i Božja zamisao za nas.

Tako smo u jučerašnjoj duhovnoj misli spomenuli da nam se u životu događaju vrlo teške situacije s kojima se moramo nositi, ali da se kroz grube i teške životne situacije mi čistimo i iz njih izlazimo promijenjeni, spremniji, jači, s više znanja. Iz teških situacija izlazimo kao bolji ljudi, poboljšana verzija nas samih. Međutim nisu samo loše i teške situacije obilježja naših života. Imamo jako puno lijepih stvari, i na njima moramo biti neizmjerno zahvalni dragom Bogu!

Dok ćemo se u teškim situacijama bez prestanka obraćati dragom Bogu da nam pomogne, vrlo često to zaboravljamo u dobrim trenutcima života. Zato kad apsolutno uživaš u najljepšim trenutcima, samo ponavljaj "Hvala ti, Bože!".

Kao što možemo vidjeti, u lijepim trenutcima sve nam je lijepo, a u grubim trenutcima prolazimo katarzu, da bismo došli u lijepe trenutke. Pa nakon iskustva grubih situacija bude sve opet lijepo. Bog želi da nam je lijepo, Bog nas voli, njegova smo djeca.

Zato hvali dušo moja Gospodina, u svemu mu zahvaljuj!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram