Hvali Gospodina za sve ljepote kojima te obasipa

20 rujna, 2021

Mnogi od nas nisu ni svjesni koliko nam ljepote daje Bog, po Kristu, svome sinu. To nije ni čudno, budući da većina ljudi živi izuzetno intenzivno. Nema vremena ni za jednostavnije lijepe stvari u životu, kao na primjer, odmoriti se malo i popiti kavu, a kamoli tek za razmišljanje.

Zaista je teško usporiti korak u današnjem svijetu, okrenuti se oko sebe samih i vidjeti koliko lijepih stvari nam daje dragi Bog. Naime, i kad dobijemo nešto slobodnog vremena, volimo pustiti "mozak na pašu", pročitati neku lijepu knjigu ili pogledati neki dobar film.

Time opet nismo imali vremena da razmislimo kolikim mnogim darovima nas Bog obasipa. Jasno nam je da smo Božji i da to nitko i ništa ne može promijeniti, i dragi Bog zasigurno razumije naš ubrzani korak koji nam je dao.

Ipak, bez obzira na to što smo bezuvjetno kršćani, ipak se trebamo uvijek zahvaljivati dragom Bogu na svemu što nam lijepoga daje. A takvih trenutaka i stvari je zaista mnogo. Bitno je samo zaustaviti se na tren i razmisliti.

Onda ćete vidjeti da možda ipak imate dosta vremena za male, ali lijepe stvari u životu. Ili da vas zdravlje izuzetno dobro služi. Ili da imate obitelj i djecu. Ili da ste situirani. Ili da ste bezbrižni. Toliko je toga na čemu bismo se trebali bez prestanka zahvaljivati Bogu!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram