Isuse, izlij svoga Duha na mene

29 ožujka, 2021

U našem svakodnevnom životu, često zaboravljamo na Duha Svetoga. A Duh Sveti je taj koji nam pomaže donositi pravilne odluke, koji nam daje u pravom trenutku što trebamo reći, Duh Sveti na prosvjetljuje razum. Duh Sveti i njegovih sedam darova su nam od presudne važnosti u životu.

Prije nego je uzašao na nebo, Krist nam je obećao poslati novog branitelja, tješitelja, Duha Svetoga. Moramo zazivati dragom Boga i našeg Gospodina Isusa Krista da nam daju što više Duha Svetoga, i nikad dosta Duha Svetoga! Kad se ujutro ustanemo, zazovimo ga i predajmo mu naše srce, govor i razum, da on njima upravlja.

Kad moramo donijeti važne životne odluke, pomolimo se Duhu Svetomu, zazovimo srčano Gospodina Isus i dragoga Boga. Nemojmo se oslanjati na sebe i na svoje misli i na svoju snagu. Uostalom zašto bismo se i oslanjali na svoje snage kad znamo da smo slabi i nesavršeni, s jedne strane, a druge strane imamo nepogrješivog nebeskog gosta!

Krist je nazvao Duha Svetoga našim "braniteljem". Zato se ne bismo trebali brinuti kako da se obranimo od napada na nas, na naš život, na naše dostojanstvo. Ako vjerujemo u Duha Svetoga i njegovu snagu, ako se prepustimo, riječi će nam same doći! Isto tako, ako smo na nekoj životnoj prekretnici, ako moramo donijeti važe odluke za naš život, za naš posao, zatražimo od Duha Svetoga da nas vodi! Molimo usrdno Duha Svetoga da nam prosvijetli pamet i da nam smjesti u naš um odluke koje moramo poduzeti. Oslonimo se na Božje djelovanje i Božju nepogrješivost kroz Duha Svetoga.

Zato ćemo se pomoliti dragom Bogu, našem spasitelju Kristu, i Duhu Svetomu, da nam cijele obuzmu i da nam pokažu što i kako. Vjerujemo, prepuštamo se njihovom navođenju. Bez sumnje ćemo uz pomoć Duha Svetoga donijeti najbolje odluke za nas.

Recimo svaki dan "Duše Sveti, dobrodošao!" Dobrodošao u moj um, u moje tijelo, u moj dom. Vodi me, pokaži mi put!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram