Isuse, trebam te više od svega

12 svibnja, 2021

Vrlo često nismo zadovoljni kako nam ide, u kakvoj smo životnoj fazi, nismo zadovoljni kakvi smo. Htjeli bismo biti bolji, htjeli bismo biti svetiji, ali kao da nam se svugdje zapinje nogu. Teško nam je odviknuti se od loših navika, teško nam se pokrenuti.

Uistinu, na primjer, ako piješ puno alkohola, i želiš ga prestati piti, što bi tu trebalo biti posebno teško? Ili ako piješ puno tableta, zašto ne možeš samo prestati piti tablete? Zašto se ne možemo pročistiti duhovno, duševno i tjelesno?

Ako danas ništa ne radim, imam vremena za ići u crkvu, ali mi depresija jednostavno ne dopušta to. Čovjek ima razne trenutke u životu koji ga sprječavaju da živi čisto i da živi punim plućima. Svaki kršćanin bi htio živjeti čisto, ali je ipak samo čovjek.

Na sreću, Krist je s nama, bez obzira što mi to ne vidimo. Obraćajmo se Kristu da nam bude pomoć, da nam da snage u našim borbama. Jer pored toga što imamo duhovnih, duševnih i tjelesnih nedostataka kojih smo jako svjesni, koje bismo htjeli ispraviti i za kojima vapimo da ih ispravimo, tu su i svakodnevne životne, obiteljske, poslovne, egzistencijalne brige.

Obraćajmo se Kristu, tražimo njegovu pomoć. Recimo mu svaki dan "Kriste, trebam te". Više od sveg drugog, Kriste trebam te. Kad bismo živjeli u Božjoj punini, izliječili bismo sve svoje rane, pročistili bismo svoje tijelo od ovisnosti, bilo bi nam lakše nositi se sa svakodnevnim životnim situacijama.

Sami ne možemo, zato prizivajmo Krista uvijek i zauvijek, i nikad dosta prizivanja Krista!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram