Izuzetna je moć molitve

8 ožujka, 2022

Moć molitve - koliko je moćna?
Ne treba podcjenjivati ​​snagu molitve. Jakov u svojoj poslanici (5:16-18) kaže: "Mnogo može žarka molitva pravednika. Ilija bijaše čovjek baš kao i mi. Usrdno se pomoli da ne bude kiše i kiše nije bilo na zemlji tri godine i šest mjeseci. Zatim se ponovno pomoli te nebo dade kišu i zemlja iznese urod svoj." Bog definitivno sluša molitve, odgovara na molitve i djeluje kao odgovor na molitve.

Isus je poučavao: "…Istinu vam kažem, ako imate vjeru malu kao zrno gorušičino, možete reći ovoj gori: 'Pređi odavde tamo' i ona će se pomaknuti. Ništa vam neće biti nemoguće" (Matej 17:20). 2. Korinćanima 10,4-5 nam kaže: "Ta oružje našeg vojevanja nije tjelesno, nego božanski snažno za rušenje utvrda. Obaramo mudrovanja i svaku oholost koja se podiže protiv spoznanja Boga i zarobljujemo svaki um na pokornost Kristu." Biblija nas potiče: "Svakovrsnom se molitvom i prošnjom u svakoj prigodi u Duhu molite. Poradi toga i bdijte sa svom ustrajnošću i molitvom za sve svete." (Efežanima 6:18).

Moć molitve - kako da je iskoristim?
Moć molitve nije rezultat osobe koja moli. Umjesto toga, snaga se nalazi u Bogu kojemu se moli. 1. Ivanova 5,14-15 nam kaže: "I ovo je pouzdanje koje imamo u njega: ako što ištemo po volji njegovoj, uslišava nas. I znamo li da nas uslišava u svemu što ištemo, znamo da već imamo što smo od njega iskali." Bez obzira na osobu koja moli, strast iza molitve ili svrhu molitve - Bog odgovara na molitve koje su u skladu s njegovom voljom. Njegovi odgovori nisu uvijek potvrdni, ali su uvijek u našem najboljem interesu. Kad se naše želje usklade s Njegovom voljom, s vremenom ćemo to shvatiti. Kad se žarko i namjerno molimo, po Božjoj volji, Bog se snažno odaziva!

Ne možemo pristupiti snažnoj molitvi korištenjem "čarobnih formula". Uslišanost naših molitvi ne temelji se na rječitosti naših molitava. Ne moramo koristiti određene riječi ili izraze kako bismo naveli Boga da usliši naše molitve. Zapravo, Isus zamjera onima koji se mole ponavljajući: "Kad molite, ne blebećite kao pogani. Misle da će s mnoštva riječi biti uslišani. Ne nalikujte na njih. Ta zna vaš Otac što vam treba i prije negoli ga zaištete." (Matej 6,7-8). Molitva je komunikacija s Bogom. Sve što trebate učiniti je zamoliti Boga za Njegovu pomoć. Psalam 107,28-30 podsjeća nas: "Tada su zavapili Jahvi u svojoj nevolji, i on ih je izvukao iz njihove nevolje. Utišao je oluju do šapata, valovi su se utišali. postalo je mirno i on ih je odveo do željenog utočišta." U molitvi je snaga!

Moć molitve - Za koje stvari trebam moliti?
Božja pomoć snagom molitve dostupna je za sve vrste zahtjeva i pitanja. Filipljanima 4,6-7 kaže nam: "Ne brinite se ni za što, nego u svemu molitvom i prošnjom, sa zahvalnošću, iznesite svoje zahtjeve Bogu. I mir Božji, koji nadilazi svaki razum, čuvat će vaša srca i vaše misli u Kristu Isusu." Ako trebate primjer molitve, pročitajte Mateja 6:9-13. Ovi retci su poznati kao molitva Očenaš. Očenaš nije molitva koju bismo trebali naučiti napamet i jednostavno recitirati Bogu. To je samo primjer kako se moli i što treba ući u sastavni dio molitve - bogoslužje, povjerenje u Boga, molbe, ispovijed, zaštita itd. Molite za takve stvari, ali govorite Bogu svojim riječima.

Riječ Božja puna je izvještaja koji opisuju snagu molitve u raznim situacijama. Snaga molitve je pobijedila neprijatelje (Psalam 6:9-10), pobijedila smrt (2 Kr 4:3-36), donijela ozdravljenje (Jakov 5:14-15) i pobijedila demone (Marko 9:29). Bog kroz molitvu otvara oči, mijenja srca, liječi rane i daje mudrost (Jakovljeva 1,5). Snagu molitve nikada ne treba podcjenjivati ​​jer ona crpi slavu i moć beskrajno moćnog Boga svemira! Daniel 4:35 proglašava: "Svi narodi na zemlji smatraju se ništavima. On čini što hoće sa silama neba i narodima na zemlji. Nitko ne može zadržati njegovu ruku ili mu reći: 'Što ima jesi li završio?"

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram