Kriste, ti si moja radost

22 travnja, 2021

Da li se raspoznajete u ovome: probudio sam se nezadovoljan, i to mi se dosta puta dogodi. Kad sam bio mlađi, život mi je bio bezbrižniji. Što sam išao odrasliji, život je postajao sve zamršeniji. Životne odluke su postajale odgovornije, međuljudski odnosi zamršeniji, profesionalni život je postajao sve izazovniji. Poželio bih se vratiti u ta neka prošla vremena.

Dugo već vremena razmišljam kako bih volio da mi je malo lakše živjeti, osjećam stvarno preveliki teret na sebi i nikako da se odmorim od svega. A zaista mi bude najgore kad se ujutro probudim nesretan. Uvijek bih se probudio sretan, radostan radi novog dana i svega što me očekuje. No već dugo vremena se budim nesretan.

Sada sam umoran već čim se ustanem. Nema mi radosti ni osmjeha na licu. Što više, nesretan sam. Ali ja sam kršćanin. Trebam se samo sjetiti tko je moja radost. Isus je moja radost, Bog je moja radost, Gospa je moja radost, nebeski svečani zbor je moja radost. Kad se toga prisjetim, ta mi misao izmami osmjeh na lice.

Kako će ti Isus uljepšati dan kad se nesretan probudiš? Sjeti se da je Isus i nebeski svečani zbor društvo u kojem želiš biti. Možda ne živiš u samostanu ili u kući s braćom ili sestrama da to već sada osjetiš, ali danas imamo nebrojeno načina kako uroniti u duhovni svijet iz svog malog života ili iz svog malog stana.

Od duhovnih pjesama i spotova, do duhovnih filmova, do duhovnih obnova i duhovnih vježbi. Ili jednostavno otiđi u neku otvorenu crkvu na klanjanje. Ako si nesretan i kršćanin si, a tvoj uzrok nesretnosti nije materijalne ili financijske prirode, ti lako možeš pronaći svoju radost.

Dakako, i moliti se dragom Bogu, Gospi i Isusu da te učine sretnijim dok si na zemlji, je vrlo legitimna molitva. Sasvim je u redu da se želiš probuditi sretan i zadovoljan ujutro i tako započeti svoj dan, nego nesretan i bezvoljan. U svakom slučaju, treba biti samo onako kako je dragi Bog za tebe namijenio.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram