Krunica – najjače oružje Hrvatske

8 studenoga, 2022

Ovaj vikend obilježila se zajednička molitva krunice Blažene Djevice Marije, koju je molilo nekoliko stotina muškaraca na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića. 

Poznato je kako je u hrvatskom narodu najjače oružje i za vrijeme Domovinskoga rata bila krunica u rukama. Zašto nam je to toliko bitno? Što nama katolicima predstavlja molitva krunice?

Odgovor smo mogli vidjeti ove subote na zagrebačkom Trgu bana Josipa Jelačića, gdje se okupilo nekoliko stotina muškaraca koji su molili za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda, za muškarce, da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru, za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova, za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu te za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja.

Sve su to razlozi zbog kojih je potrebno neprestano moliti i utjecati se našoj Majci Mariji za zagovor kod svoga Sina. Ovi muškarci nisu se bojali javno svjedočiti svoju vjeru te pokazati kako u hrvatskom narodu još postoje obitelji u kojima je zajednička molitva na prvome mjestu. 

Ovaj događaj u Zagrebu organizirao je projekt ''Muževni budite'' – bratstvo ''Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina'', a događaju su se priključili i drugi hrvatski gradovi: Split i Vinkovci. Muškarci će moliti krunicu svake prve subote u mjesecu.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram