Lako je reći budi jak

5 ožujka, 2021

Često čujemo od drugih koji nam žele pomoći kad nas mori neki problem, „budi jak“. To je nešto vrlo olako i površno izrečeno, gdje ne sumnjamo u dobru namjeru sugovornika. Ali ne možemo ne primijetiti koliko je takva podrška zapravo beskorisna, a na neki način i frustrira. Jer, ako gubimo snagu i znamo da nam snage treba, pa nam netko kaže „budi jak“, nije nam baš utjeha.

Ali, glas koji ti iz neba viče „budi jak“, zar ne da ima neku prejaku moć? Pogledajmo samo kako je sveti Pavo u poslanici Filipljanima rekao “sve mogu u Onome koji me jača“ (Fil 4, 13).

Dragi prijatelji, budite uz nas, to nam je važno. Podržavajte nas, i drago nam je da ste uz nas. I mi vama želimo biti potpora kad god ste u problemima. Sveti Pavao u poslanici Filipljanima kaže vezano za podršku zemaljskih prijatelja „Ipak, lijepo je od vas što podijeliste moju nevolju“ (Fil 4, 14).

Da li možete, u svojoj nevolji malo pročitati Bibliju i vidjeti koliko nam Bog zapravo pruža podrške. Čak i ako padnemo u depresiju pa su nam kognitivne sposobnosti usporenije, možemo si barem u svojoj glavi ponoviti da ima razloga zašto nam je tako kako je. Da tako mora biti, i da nas je Bog stavio u takvu poziciju kakvu je, jer je to njegov plan za nas. Treba nam biti drago da Bog za sve nas ima svoj plan, i to za svakog od nas baš najosobniji plan. Također, moramo uvijek biti svjesni činjenice da nam Bog ne daje teret koji ne možemo nositi, bez obzira koliko nam se to u trenutcima muke činilo nevjerojatno. Uostalom, uvijek se možemo prisjetiti i Gospodinove muke, i vidjeti koliko je zapravo našem Gospodinu bilo još puno teže od nas, i to u muci koju je podnio za nas!

Pogledajte ljepote Božje podrške nama kad smo u potrebama u prekrasnim stihovima psalama 3, 18, 27, 37, 46, 84, 91, 121, da nabrojimo samo neke!

Jedina stvarna potpora nam je naš Bog, po svome sinu Isusu Kristu, te draga Majka Marija.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram