Ljubi Gospodina Boga svoga

20 travnja, 2021

Isus nam je rekao da najveća zapovijed glasi ovako: "Ljubi Gospodina Boga svoga, svim srcem svojim, i svom dušom svojom, i svim umom svojim."

Otkad se probudimo ujutro, trebamo zahvaljivati Bogu. Navečer kad idemo spavati, moramo se u molitvi zahvaliti Bogu za cijeli dan koji nam je dao. Uistinu, sve što imamo i jesmo, sve je Božje djelo. Bit će uvijek i samo onako kako je dragi Bog za nas odlučio. Nema slučajnost u našim životu, sve to Božji plan.

Želim ti reći Bože koliko te volim, ti si velik! Ti si najveći! Sve i uvijek mora biti samo kako si ti zamislio, i za mene i za cijeli svijet! Ja ti zahvaljujem što si mi se smilovao i izabrao me da te upoznam. Znam Bože da je tvoj plan za mene savršen. Meni je naporno u životu, voljeli bismo da nam je jednostavnije, ali ništa zato! Tako je kako si ti odredio. Uvijek i samo neka bude tvoja volje, Bože!

Svi mi zapinju noge, stalno se spotičem i padam: ma nema veze! Tako je kako je, ti si tako odlučio i neka! Ne znam tvoj plan za mene, ali znam da je savršen. Ja ti, Bože, zahvaljujem što si sa mnom, osjećam te u mojoj blizini! Ja ti Bože zahvaljujem što si mi oslonac, što si mi utjeha, što si mi nada.

Zato te, Bože, često molim da se smiluješ i svim drugim ljudima da te upoznaju! Oh, kako mora da se osjećaju usamljeno kad su u brigama i nevoljama. Oh, kako je teško kad se čovjek mora uzdati samo u svoje slabe ljudske snage!

Hvala ti, Bože, za sve: i za uspone i za padove, i za tuge i za radosti! Veselim kad ću nakon ovog zemaljskog života doći k tebe! Ljubim te Gospodine Bože moj, svim srcem svojim, svom dušom svojom, svim umom mojim!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram