Mala molitva za velika čuda

12 srpnja, 2021

Bog nas želi čuti, i svima nam je dao takav zemaljski život kakav nam je dao. Nekom je jednostavnije prolaziti kroz život, nekome malo kompleksnije. Netko ima više vremena posvetiti se vjeri, netko zaista uz najbolju volju, nema.

A svi kršćani bi htjeli svakodnevno se posvećivati molitvi, čitanju Biblije, ići na misu, moliti krunicu, čitati duhovna štiva, ići na duhovne vježbe, angažirati se u svojoj župi, ići na duhovne obnove, pomagati potrebnima. No, ovozemaljski život nas u tome sprječava. Mnogi od nas na kraju radnog danas budu rastreseni i ne mogu se koncentrirati.

Ali i mala molitva čini čuda. Bog nam je dao takav život kakav nam je dao, i ima razloga za to. Ipak, i u izuzetno napornom životu, svatko može, u svoj svojoj rastresenosti i stresu obraćati se Bogu i moliti se. I to ne samo za sebe da ti olakša življenje, već i za tvoju obitelj, za tvoje prijatelje i za tvoje neprijatelje. Za sve ono što te mori u životu.

Takva molitva može biti i "s nogu". Pa dok obavljaš neku zadaću koja ne zahtijeva razmišljanje, na primjer, kad meteš pod ili brišeš prašinu, razgovaraj s Bogom! Da, to je molitva! Makar trajao tvoj razgovor s Bogom pet minuta, Bogu je važno da mu se obraćaš! Bogu je važno da mu se obraćaš svaki dan, jer Bog te ne želi izgubiti.

Nemoj nikada zaboraviti da je Bog tvoja zaštita, tvoja utjeha, tvoj oslonac, tvoja snaga. I sluša te, i čuje te! Zato se obraćanjem Bogu moli! Uslišat će te, i dat će ti tvojih "pet minuta". Da, doći će tvojih pet minuta.

Jer s jednom malom molitvom možeš učiniti jedno veliko čudo!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram