Marijin mjesec u vatikanskoj bazilici

5 svibnja, 2022

Posebni trenuci molitve i procesija sa svijećama održat će se tijekom svibnja u čast Blaženoj Djevici Mariji, koja je u Vatikanu posebno čašćena pod imenom „Mater Ecclesiae“ (Majka Crkve). Pobožnosti će predvoditi kardinal Angelo Comastri.

U svibnju, mjesecu koji Crkva na poseban način posvećuje marijanskoj pobožnosti, Vatikanski vikarijat i župa svetog Pavla pripremaju niz aktivnosti posvećenih Mariji, koja se u Bazilici posebno časti kao „Mater Ecclesiae“ (Majka Crkve).

U priopćenju Ureda za odnose s javnošću Radionice za održavanje bazilike svetoga Petra objavljeno je kako će svake srijede u mjesecu od 16 sati biti putujuća molitva od atrija vatikanske bazilike kojom će se proći glavni prikazi posvećeni Djevici Mariji. Molitva će završiti u 17 sati misnim slavljem.

Nadalje, svake će se subote od 21 do 22 sata na Trgu svetog Petra održati procesija sa svijećama uz reprodukciju slike „Mater Ecclesiae“, popraćena molitvom krunice koju će predvoditi kardinal Angelo Comastri, nadsvećenik emeritus bazilike svetog Petra i predsjednik emeritus Radionice.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram