Misa za žrtve korona virusa

24 veljače, 2021

Kako smo u subotu pisali, europska biskupska konferencija će imati svaki dan u jednoj zemlji misu za preminule od korona virusa, i tako kroz cijelu korizmu, osim nedjeljom. Danas 24. veljače je red na Hrvatskoj biskupskoj konferenciji, a misa se održala u prostorijama HBK.

Misu za preminule od korona virusa je predvodio vojni ordinarij u Republici Hrvatskoj Jure Bogdan. Kao i kardinal Puljić prošlu subotu, tako se danas vojni ordinarij u Republici hrvatskoj osvrnuo na razorne posljedice od grubog virusa, i to ne samo na fizičke, nego i na psihičke posljedice na stanovništvo.

Utjeha nam svakako može i mora biti Isus, Božja riječ, a kao izvrstan primjer, vojni ordinarij Bogdan je iznio Jonu, i Ninivu. Poslušati poziv na obraćenje jedini je spas svim gradovima i mjestima.

Potrebno je preslagivanje prioriteta, potrebno je preobratiti se, potrebno je što čvršće slijediti Isusa i Božju riječ. Naime, kako kaže Bogdan, ne smijemo se prepustiti strahu, očaju, malodušnosti, radi negativnih posljedica pandemije.

Potrebno je zadržati vedrinu duha, učvrstiti vjeru i pouzdanje u Božju providnost i zaštitu.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram