Moj dobri pastir

25 travnja, 2021

Danas je nedjelja dobrog pastira. Jedan od nama kršćanima najdražih naziva za Gospodina Isus je upravo Dobri Pastir.

Zato što pastir pazi, čuva, voli svoje stado. Tako Isus voli nas, čuva nas i želi da se spasimo. Svakoga od nas osobno! Isus je velikog i mekog srca, prepunog ljubavi za nas.

Osim toga, stado, ovce je jako lijep naziv za Kristove pratitelje, jer ovce su dobre, poslušne, blage, baš onakvog karaktera kakvog bismo i mi htjeli biti, a nismo. Osim toga, ovce vjeruju svom pastiru, i to bez sumnje, zadrške i okolišanja. Toj vjeri nema kraja. Isto tako. pastir daje svoj život za svoje stado.

Krist je pravi, dobri pastir. On je naš vođa koji nam pokazuje put u vječni život, u vječnu radost. Svojim riječima i svojim podukama, on nas uči i čuva. Čuva nas tako što nam jasnim riječima govori kako trebamo živjeti i kakvi trebamo biti da bismo postigli spasenje.

Imamo izvrsnog pastira, zato budimo i mi izvrsna pastva! Budimo, kao i ovce, dobrog i mekanog srca, te slijedimo riječi našeg pastira, kojem je uistinu jedini cilj da nas dovede k Ocu, u nebesku slavu i vječni život, u beskonačnu radost.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram