Molitva je najvažniji razgovor u tvom danu

23 rujna, 2021

Obrati pozornost da se moliš svaki dan, jer to je najvažniji razgovor tvog dana. Ima i drugih važnih razgovora u tvom danu, štoviše, jako važnih. Možda baš danas imaš razgovor za posao. Ili baš danas moraš riješiti neku izuzetno važnu stvar. Možda imaš razgovor sa svojim profesorom a kojem ti ovisi hoćeš li završiti fakultet.

No, i u svim tim situacijama, molitva po važnosti nadilazi sve ostale razgovore tvog dana. Ta molitva ne treba biti krunica koja zahtjeva mnogo vremena i iznad svega, zahtjeva koncentraciju. Razgovor, običan razgovor s Bogom je molitva.

Ako imaš na primjer razgovor s posao, to je izuzetno važan razgovor koji može definirati tvoj cijeli zemaljski put. Zato prije tog razgovora, razgovaraj s Kristom. Zazivaj Duha Svetoga da ti u usta govori riječi kojima ćeš sugovornike osvojiti da upravo tebi daju taj posao.

Uvijek kad moraš donijeti neku odluku, traži nagovor svog sveca, svog anđela čuvara. Traži Duha Svetoga da te sasvim obaspe svojim darovima mudrosti, razuma, savjeta i znanja da znaš kako se postaviti u raznim situacijama, te da znaš pravilno zaključiti i na koncu donijeti pravilnu odluku.

Svemogući Bog, svevišnji Otac te pozna, on te je stvorio, on te je isplanirao. Moli mu se uvijek, razgovaraj s njim. Neka ti pokaže put, neka ti šapne savjet.

Majci nebeskoj se uteci, zamoli je da te pogleda svojim blagim pogledom. Ne treba ti ništa šapnuti, samo neka te pogleda.

Ne, ne trebaju biti molitve duge, iz molitvenika, a niti molitve koje se recitiraju pa ih možda ne doživljavaš u potpunosti. Molitva može biti razgovor s Bogom, s Kristom, s Gospom, s tvojim svetcem zaštitnikom, s tvojim anđelom čuvarom.

Zaista, molitva je najvažniji razgovor u tvom danu.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram