Molitva je put do neba, a vjerom otvaraš vrata

9 studenoga, 2021

Naizgled dvije vrlo jednostavne stvari, molitva i vjera, ali obratimo pozornost jer vrlo često pogrešno shvaćamo o čemu se radi. Cilj nam je spasenje i vječni život za stolom svetaca u nebu. Zemaljski život nam je samo usputna stanica, ali od suštinskog značenja, jer za vrijeme zemaljskog života ćemo dobiti ili ne "ulaznicu za nebo".

Zato obratimo pozornost da sama molitva nije dovoljna. Uostalom, svatko tko redovite ide u crkvu poznaje Kristovu poznatu uzrečicu "neće svatko u nebu tko govori Gospodine, Gospodine". Isto tako, Krist kad je hodao po moru je svetom Petru rekao da ne može hodati po vodi jer nema dovoljno vjere.

Vjera mora biti jaka da bi molitva bila uspješna. Dakako, uvijek moramo imati na umu da nam se molitve možda neće realizirati, ali to je samo zato što to nije Božji naum za nas. Isto tako, treba biti realan i uvijek koristiti darove Duha Svetoga razum i mudrost, da i prije molitve razumijemo za što da ne molimo. To jest, da unaprijed predvidimo što možda nije Božji naum za nas.

Dakle, ako nerealno želiš na primjer da budeš viši ili niži, logično je da ti se to neće uslišati. Ali, ako ne možeš imati dijete, a žarko želiš imati dijete, obavezno se moli sa svim žarom dragom Bogu!

No, uz molitvu, ti moraš vjerovati u Boga i u njegovu svemogućnost! Ti moraš vjerovati da to Bog može za tebe napraviti! Ako ti je vjera labava, i dok se moliš sumnjaš da će ti to Bog učiniti, uzaludna je tvoja molitva!

Zato moramo paziti kad se molimo da u isto vrijeme i vjerujemo da Bog to može učiniti, ako je takva njegova volja!

Zaista, ako moliš bez vjere, nećeš ništa postići! Ako pak moliš s vjerom, onda je tvoja molitva zaista put do neba, ali ne da ti pred ulazak u nebo vrata budu zatvorena, već da svojom vjerom ta vrata neba ujedno i otvoriš!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram