Molitva je štit tvoje duše

14 svibnja, 2021

Molitvom štitiš svoju dušu od propasti i molitvom postižeš vječno spasenje. I ne samo molitvom nego i čitanjem Biblije, duhovnog štiva, redovnim odlaskom na misu, pjevanjem duhovnim pjesama, odlaskom na klanjanje. Drugim riječima, druži se s Bogom.

To je molitva. Molitva je druženje s Bogom. Molitvu zaista možemo nazvati štitom. Molitva je naš štit, ona je štit naše duše. Molitva štiti našu dušu od napasti zloga, od napasti grijeha, s jedne strane. S druge strane, molitva jača u nama poniznost, dobrotu, mekoću srca, strpljenje.

Molitva nas čini boljima, svetijima, više na sliku Boga. Zato je molitva naš štit. Ako se ne molimo, vrlo lako ćemo potpasti pod snagu zloga. Zato nije molitva samo naš štit, nego i u put u raj.

Obratimo međutim pozornost da nam molitva ne bude recitiranje Očenaša i Zdravomarije. Poanta je da u molitvi osjetimo prisutnost dragog Boga, odnosno Krista, Gospe, svetaca, anđela, kome se već obraćamo. Bitno je da doživimo taj razgovor. Ako se naježite od jačine i dubine te molitve, još bolje.

Zaštiti svoju dušu tako da se pomoliš ujutro, u podne, prije spavanja, a u međuvremenu preko dana se obraćaj dragom Bogu, Isusu, Gospi. Čini ti se teško? U redu, priznajemo da ovo zvuči izazovno i da mnogi jednostavno to ne mogu, mada žele. Zato neka vam molitva bude kratko obraćanje, kratki razgovor s Bogom, dvije rečenice. Pozdravite ga ujutro, zahvalite mu se za noć, zamolite da vas pratiti danas.

Lako je danas smetnuti s uma moliti se. Danas svi žive intenzivno. Ali generalno za svoj život možemo donijeti odluku što je važno, što želimo postići. Tada ćemo vidjeti da se želimo spasiti, i da želimo postići vječni život na nebu, te ćemo sami sebe prisiliti da nađemo vremena da se preko dana družimo s Bogom.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram