Molitveni maraton za završetak pandemije

28 travnja, 2021

Trideset svetišta iz čitavoga svijeta svakoga će dana u svibnju voditi molitvu krunice za kraj pandemije, u okviru molitvenoga maratona čija tema glasi: 'Crkva se svesrdno moljaše Bogu' (Dj 12,5). Inicijativa, koju je po želji pape Franje organiziralo Papinsko vijeće za novu evangelizaciju, na poseban će način uključiti svetišta u cijelom svijetu, kako bi bila promicatelji molitve krunice među vjernicima, obiteljima i zajednicama, javlja vatcan news.

Prvoga će dana, 1. svibnja, molitveni maraton započeti papa Franjo, a on će ga i zaključiti 31. svibnja. Molitva će se krunice prenositi izravno na službenim kanalima Svete Stolice svakoga dana u 18 sati. Već je prošle godine Sveti Otac vjernicima napisao pismo, pozivajući ih da tijekom svibnja „ponovno otkriju ljepotu molitve krunice“ u vlastitom domu. Uz poziv je vjernicima ponudio dvije molitve Kraljici neba za kraj pandemije.

Podsjetimo na kraju da se od 17. travnja, svakoga dana od ponedjeljka do subote, u podne, ponovno prenosi i molitva svete krunice iz bazilike svetoga Petra, koju predvodi kardinal Angelo Comastri, bivši Papin vikar za Grad Vatikan i nekadašnji nadprezbiter bazilike. S tom se molitvom započelo u ožujku 2020. godine kako bi se pružila nada na početku prvoga vala pandemije, a moguće ju je izravno pratiti na web stranici Vatican Newsa i na talijanskom kanalu Vatikanskoga radija.

Vjernici su pozvani sudjelovati u Marijanskom maratonu, odnosno svakodnevnoj molitvi krunice za kraj pandemije, tijekom svibnja, mjeseca koji je tradicionalno posvećen Djevici Mariji. Brojna će svetišta sudjelovati u toj inicijativi koju želi papa Franjo.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram