Muškarci molili krunicu na glavnom zagrebačkom trgu

8 studenoga, 2022

Više stotina muškaraca molilo je krunicu u subotu 5. studenoga na Trgu bana Josipa Jelačića u Zagrebu.

Javna molitva krunice organizirana je u sklopu projekta „Muževni budite“ – bratstvo „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina“. Više stotina muškaraca koji su se okupili na glavnom zagrebačkom trgu molili su na sljedeće nakane:

  • za domovinu, mir i obraćenje hrvatskog naroda
  • za muškarce – da postanu duhovni autoriteti u obitelji koji će hrabro svjedočiti i prenositi katoličku vjeru
  • za život u predbračnoj čistoći, za čednost u odijevanju i ponašanju te za obnovu katoličkih brakova
  • za prestanak pobačaja i otvorenost bračnih parova životu
  • za autentične i beskompromisne crkvene pastire i nova duhovna zvanja
  • za duše u čistilištu
  • za osobne nakane.

Glavni organizator Krunoslav Puškar kazao je da je u današnje vrijeme važno pružati vlastiti primjer drugima te pokazivati „da mi nismo Bog, nego da postoji jedan Bog koji je iznad nas, da mi njemu služimo, njemu se trebamo klanjati, njega moliti i kod njega zagovarati za druge“. Poručio je da žele pokazati kako duhovnost nije rezervirana samo za žene, nego i za sve muškarce.

Puškar je rekao da je cilj da se inicijativa javne molitve krunice provodi svake prve subote u mjesecu. Organizatori žele potaknuti i druge hrvatske gradove da se uključe u inicijativu, a u subotu se krunica molila i u Splitu, Vinkovcima, Dubrovniku i Slavonskom Brodu. Glavni organizator je kazao da je muškarac u obitelji prije svega duhovni autoritet. „Prema istraživanjima, ako se muškarac prvi obrati u obitelji, ako postane duhovni voditelj te obitelji, u 93 % slučajeva i ostatak obitelji će krenuti za njim“, kazao je Krunoslav Puškar.

Poručio je još da često muškarci nisu svjesni svoga autoriteta u Kristu − da je muškarac prorok, kralj i svećenik u svojoj obitelji. „Nama je na srcu da probudimo taj identitet muškarca da shvati da može biti i duhovan i autoritet u jednom te da uzme krunicu u ruke i izmoli obraćenje našega naroda“, rekao je glavni organizator projekta.

Sudionik i suorganizator projekta „Muževni budite“ – bratstvo „Vitezovi Bezgrešnog Srca Marijina“ Leon Hrženjak kazao je da su došli miroljubivo moliti za hrvatski narod. Rekao je da se braća susreću i zajedničkim snagama biju duhovni boj molitvom krunice.

Krunoslav Katanić kazao je da u molitvi pronalazi snagu i moć. Smatra da je javna molitva važna da se vidi da su i muškarci jaki u vjeri i stoje hrabro uz Boga.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram