Na današnji dan prije 90 godina, sveta Faustina ima prvo viđenje Isus

22 veljače, 2021

Danas je obljetnica jednog, nama kršćanima vrlo važnog događaja. Krist se ukazao svetoj Faustini Kowalskoj prije 90 godina, na današnji dan. Nije baš slučaj da se Isus ukazuje, ali naša svetica Faustina je imala tu čast i tu sreću.

Zahvaljujući svetoj Faustini, danas imamo vrlo važnu sliku Isusa s porukom nade, „Isuse, uzdam se u tebe“. Ta slika je odraz vizije Isusa kako ga je vidjela sveta Faustina u svojim viđenjima.

Sveta Faustina je rođena u Poljskoj, gdje je vrlo rano otišla u samostan. Bila je izuzetno posvećena vjeri, a Bog joj je udijelio veliku milost – da za života vidi našeg Gospodina Isusa.

Preko svete Faustine, naš Gospodin nam je približio Božje milosrđe. Zato crkva ima svetkovinu Božjeg milosrđa, krunicu Božjeg milosrđa, kao i molitvu u sat milosrđa.

Svima nam je velika utjeha i nada kad pogledamo sliku našeg Gospodina, koju nam je podarila sveta Faustina Kowalska. Samo ponovite tu poruku, kad god se sjetite!

Isuse, uzdam se u tebe!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram