Naš Gospodin je danas u miru

3 travnja, 2021

Danas je Velika Subota, i večeras dolazi vrhunac naše vjere, to prekrasno otajstvo - uskrsnuće našeg Gospodina. Nema naše vjere, bez vjere u uskrsnuće, to je osnova, i beskrajno smo radosni što smo primili tu radosnu vijest, života nakon smrti.

Sve crkve su uredile grob, i danas nema misnog slavlja do kasno navečer, kada se slavi Gospodinovo uskrsnuće. Danas je dan tišine, spokoja. Nismo više žalosni kao što smo bili do jučer gdje smo emotivnu prolazili tešku muku našeg Isusa. Naš Isus je prošao svoju pretešku muku i smrt na križu. Sad je polegnut u grob, naš Gospodin je danas u miru. Prestale su poteškoće zemaljskog puta, i naš Gospodin ulazi u novu, vječnu domovinu.

Zato što je naš Gospodin danas polegnut u grob i shodno tome u miru, i mi želimo dan provesti što tiše, što mirnije. Želimo posjetiti Kristov grob u našoj crkvi, i zamisliti se nad našim životom, donijeti neke odluke da se poboljšamo. Danas je dan za razmišljanje!

Isto tako, kako je naš Gospodin danas u potpunom miru, mi bismo također htjeli osjetiti mir u našim srcima i našim životima. Isus nam je rekao da nam daje svoj mir. I ova naizgled jednostavna stvar, imati mir u srcu, zapravo se pokazuje kao nešto izuzetno teško. Izgleda kao da cijeli život tražimo taj mir, a nikako da postignemo mir našim srcima. Nije ni čudno da nam je teško naći mir, kad čim izađemo na ulicu, već čujemo svakojaku buku. Ali, nije Krist mislio na mir lišen buke u našim srcima. Ne. Krist je prvenstveno mislio na naš mir sa svima na zemlji, na pokornost, poniznost, dobrotu i blagost srca, na prihvaćanje. S druge strane, moramo pod hitno prestati biti oholi, samodopadni, papreni, uobraženi. Kad prihvatimo takav novi način življenja, osjetit ćemo veliki mir u srcu.

Reći će ljudi da je teško čovjeku mijenjati se, poglavito kad je čovjek stariji. No to su samo izlike: što je čovjek stariji, to bi trebao biti razumniji radi životnog iskustva. I radi razuma bi samo trebao prihvatiti promjenu. No, ono što je zasigurno istina, promjena ide polako. Ali važno je da donesemo odluku da ćemo se promijeniti. I onda će se izliti mir Kristov na nas!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram