Nauči me, Bože, putu svojemu

29 travnja, 2021

Vrlo često mislimo da znamo, a zapravo ne znamo. Zato je važno da uvijek molimo Boga da nas prosvijetli, da nam pošalje Duha Svetoga, da nam pokazuje put u životu.

Sa svakim svojim komentarom, sa svakim svojim stavom u svakodnevnom životu riskiramo da idemo protiv Boga, protiv Krista i protiv njegove riječi. I sve zato jer mislimo da znamo.

Krist nam sasvim jasno govori kako trebamo ići i kako trebamo živjeti. Te riječi se nalaze u evanđeljima. Nije loše da obnovimo malo znanje, pa da opet pročitamo jedno od evanđelja. Pri tome možemo preskočiti rođenje i muku. Samo čitajmo Isusovo misionarsko djelovanje, to je dio gdje nas Isus uči kako živjeti.

Vrlo često smo nesvjesni da ne idemo kako treba, bez obzira što nas je Isus jasnim riječima uputio kako da idemo kroz život. Zato nam je potrebno da Bog stalno bdije nad nama, od velike pomoći nam je i naš anđeo čuvar koji nam šapće kad nešto krivo radimo.

Prosvjetiteljska moć Duha Svetoga nam je također od izuzetne važnosti, zato moramo uvijek i neprestano moliti dragog Boga da izlije Duha Svetoga na nas, i da nam nikad ne bude dovoljno Duha Svetoga.

Uistinu, hodeći kroz život, često smetnemo s uma važne stvari, važna Isusova učenja, pa onda hodimo po svojim nahođenjima. Izuzetno je važno da se molimo Bogu da nam pokazuje put kroz zemaljski život, da nas vodi, da idemo pravilo. Da idemo pravilno zemaljskom domovinom da dođemo ravno u nebesku domovinu.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram