Neka padne problem, ne ti!

7 travnja, 2021

Ako puno mislimo o problemima, izgubit ćemo snagu i past ćemo. Iscrpit će nam problemi psihu, um, pa ćemo i tjelesno pasti. Sve ovo će nas onda odvesti u depresiju i onda ćemo se još teže pokretati. Zato je važno da ne zaokupimo svoje misli problemima. Jer onda padamo mi. Naprotiv, zaokupimo svoje misli Bogom. Onda će problemi pasti.

Naravno, odrasli smo, razumijemo da dobrim i pozitivnim mislima nećemo ništa postići, niti je to način kako je Bog rekao da će nas zaštiti, kad nam je obećao svoju zaštitu. Štoviše, Bog očekuje puno od nas u rješavanju naših životnih situacija, i također očekuje od nas da obavimo mnogo toga, da bi nam mogao doći mir. Ali nije da Bog tek tako očekuje od nas da nešto napravimo. Ne!

Dragi Bog nam je dao uistinu mnogo alata i materijala da se brinemo za sebe. To su Božji darovi, na kojima trebamo biti beskrajno zahvalni. Kroz talente i kroz darove Duha Svetoga, on ide s nama kroz život i pazi na svakog od nas osobno. Druga je stvar što smo nažalost mnogi od nas izuzetno lijeni i nepoduzetni i ne želimo ništa raditi na našem razvoju. I to je opasno!

Naime, dragi Bog je rekao da će oni koji imaju mnogo, imati i još više. Isto tako, oni koji imaju malo će imati još manje. I ako ste misli da je ovo stroga i gruba Božja riječ, razmislite! Dobili ste darove i talente, a ne želite ih koristiti! I razmislimo samo koliko isprika nalazimo da na počnemo koristiti svoje talente i darove koje nam je dragi Bog dao!

Svi smo od Boga dobili jako puno talenata i darova Duha Svetoga. Ako ih koristimo, imat ćemo još više. Ako ih pak ne koristimo, izgubit ćemo i ono što imamo, jer će nas vrijeme pregaziti! Toliko istine u ovoj Božjoj poruci nama!

I onda da se vratimo na naslov današnje misli, i da pomognemo braći i sestrama koji su opterećeni nevoljama i brigama, pa više i nemaju vremena za Boga, nego samo za svoje probleme. Kao prvo, ništa strašno se neće dogoditi odmah sada! Uvijek i za sve, ali baš uvijek i baš za sve treba vremena! Znači, ako se osjećaš trenutno loše, razumijemo! I odmaraj se, nemoj ništa raditi, to je redu! Ali nakon što smo se odmorili, motiku ili knjigu u ruke i idemo! Kreni koristiti svoje darove Duha Svetoga i talente! I pokreni se s mrtve točke. I danas ćeš učiniti malo, pa sutra opet malo, pa prekosutra malo. Onda ćemo i sami vidjeti da se poboljšavamo i da idemo naprijed.

Jer ako smo prvi dan naučili 10 riječi nekog stranog jezika, pa drugi dan 10, pa treći dan deset, i tako deset dana zaredom, vidjet ćemo deseti dan da znamo čak 100 riječi tog stranog jezika! I moramo shvatiti da prije deset dana to nismo znali, a danas znamo! I to samo zato jer smo se pomakli s mrtve točke!

Zato, da, obraćajmo se Bogu u nevoljama, i oslonimo se sasvim na njega! Ali, on očekuje od tebe da uzmeš motiku ili knjigu u ruke, i da se pokreneš. Problemi će pasti, jer ti sad misliš na Boga kao oslonac, ali na način da koristiš darove Duha Svetoga i talente koje ti je Bog dao!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram