Nema te zemaljske boli koje nebo ne može izliječiti

22 rujna, 2021

Najčešće pod pojmom "bol" podrazumijevamo tjelesnu bol. Ipak, bol je vrlo često ona koja nam ne zadaje tjelesne patnje, ali patimo na mnoge druge načine. Od tjeskobe, plača, nesanice, nervoze, stresa i slično. Htjeli bismo samo naći mir i ništa drugo nego mir.

Naravno, moramo obuzdati i svoju oholost, svoje želje, a posebno materijalne. Jer ako želimo imati, a ne možemo jer je van naših mogućnosti, zapadamo u samo još veća duhovna siromaštva. Tako povećamo svoje bolesti.

Lijek za naše ne-tjelesne boli zaista može biti nebo, to jest Gospodin Bog, djevica Marija, naš anđeo čuvar, sveci. Ako se priklonimo čitanju Bibliju, ako razgovaramo s Bogom kroz molitvu, svakodnevnom odlasku na svetu misu, razgovoru s duhovnikom ili istomišljenicima, ako idemo na klanjanje, molimo krunicu, gledamo i čitamo vjerske djela, pjevamo duhovne pjesme - ovo nas zaista odvodi u jedan drugi svijet. Možemo otići i na neko hodočašće.

Naravno da ćemo u duhovnim nemirima često biti rastreseni i za molitvu, i za krunicu, i za klanjanje, i za odlazak na svetu misu, to je normalno! To nije razlog za brigu! Pa ako posegnemo i za tabletama i drugim lijekovima koje nudi današnja medicina. Da nam umanji duhovnu bol, zašto ne! Ta Bog je taj koji je vodio znanstvenike da izume sredstva kojima nam se trenutno može umanjiti bol.

Zaista, da nam se najgore stvari u životu dogode, bilo tjelesne, bilo duhovne bolesti, nebo može sve izliječiti! Ali, pod uvjetom sasvim predani nebu, to jest Božjem djelovanju, možemo doći da mira.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram