Odmori dušu moju, Gospodine

26 travnja, 2021

Sve Kristove riječi su neizmjerno važne za naš zemaljski život i za naše spasenje.

Međutim, riječi koje nam je Krist uputio preko Matejevog evanđelja su toliko lijepe da bi čovjek mogao proplakati od ljepote. Kaže Krist: "Dođite k meni svi koji ste izmoreni i opterećeni i ja ću vas odmoriti."

Zar ne da su ove riječi jednostavno prekrasne? Možda ne baš često u životu, ali zasigurno ima perioda kad smo toliko umorni od svega da bismo naprosto htjeli pobjeći negdje na tjedan, dva, tri, da nas nema. Da budemo sami sa sobom, da se odmorimo, da se okrijepimo, da dođemo k sebi. Pa makar da odemo i samo u neku malu kučicu na selo!

Ali nemamo tu mogućnost, nemamo taj luksuz da možemo tek tako otići od svojih obaveza, od svog doma, od svog posla, od svoje obitelji. Osjećamo se slomljeno od posla, od obaveza, jednostavno smo umorni.

I onda eto Krista koji nam upućuje ove prekrasne riječi. Već kad čujemo ove riječi, razveselimo se. Pa pronađimo onda Krista u Bibliji, ili u nekoj crkvi koja je otvorena za klanjanje, ili u duhovnim pjesmama. Možemo pokušati biti s Kristom neprestano nekoliko sati, srce će nam biti radosno, i sigurno ćemo i u svom gradu, mjestu, naći odmora u Kristu.

Nastavlja Krist nama: "Učite se od mene jer sam krotka i ponizna srca". Mi smo nažalost sve osim krotkih i poniznih srca. Ako bismo pak imali ponizna i krotka srca, sve bismo doživljavali jednostavnije. Svaku brigu, svaki problem primili bismo jednostavnog srca i jednostavnog uma. Mogli bismo slegnuti ramenima i samo reći "A što ću". Krist bi sve to preuzeo za nas.

Ne sumnjamo niti trena u ove prekrasne Kristove riječi. Na svu sreću, ništa se kod našeg dragog Boga ne događa u jednom trenu: daje nam Bog jako puno vremena za sve, i da naučimo, i da se prilagodimo, i da se poboljšamo. Tako da ćemo malo pomalo naučiti naći odmor u Kristu kojeg nam je on obečao.

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram