On je naša radost

6 travnja, 2021

Još smo pod dojmom Uskrsa. Srce nam je nekako veselo cijelo ovo vrijeme, baš se lijepo osjećamo. Ne, ne živimo u nekom drugom svijetu, i ne, ne zatvaramo oči i ne zabijamo glavu u pijesak. Znamo da pandemija i dalje bijesni, da nisu obnovljena potresom pogođena područja, da nije dobra ekonomska situacija, da je budućnost neizvjesna.

I pored svih tih poteškoća, opet smo radosni! To je zato jer radost nije odsutnost briga, nego prisutnost Krista. Uvijek kad se sjetimo Krista, osjetimo da imamo podršku, utjehu i oslonac. I ne samo u Kristu, nego i u Bogu, i u nebeskoj Majci Mariji, i u dvoru svih svetih. Tako da nam je lako biti sretan kad uslijed svih nedaća, čim pomislimo na Krista.

To je i poruka današnje duhovne misli: neka ti je Krist uvijek u glavi, kad ti god zatreba, Krist ti je tu, na dohvat ruke. Koja radost! Zato pjevamo "danas smo sretni, život je sada ljepši". Nećemo ni u kom slučaju neodgovorno zanemariti svakodnevne poslove, ni naše obaveze. Dragi Bog nam je dao i talente i darove Duha Svetoga da možemo koračati kroz život.

Na Uskrs je naš Gospodin uskrsnuo, toplo nam je oko srca, i neka tako ostane! Provodimo više vremena s Kristom, manje s televizijom. Preraspodijelimo raspored našeg dana, vidjet ćemo da možemo imati puno više vremena za našu radost, nego što to imamo sada. S Kristom sve nam je ljepše.

Hvala ti, hvala Kriste što si nam došao!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram