Ovo je dan što ga stvori Bog, veselimo se u njemu

1 prosinca, 2021

Možemo ponekad odlučiti biti sretni i veseliti se u novom danu. Ima dana kad se probudimo ujutro, loše se osjećamo iz bilo kakvog razloga. Logično je da se taj dan nećeš veseliti jer iz tog i tog razloga ne možeš. Ali ako se ujutro probudiš kako treba, zašto ne odlučiš veseliti se? Zašto ne ponavljati sebi da ćemo danas biti sretni i veseli?

Naime, kad se ustanemo ujutro, ne veselimo se i ne radujemo se. Probudili smo se, imamo svoje obaveze, svoje poslove, svoje zanimacije, i to je to. Jedan običan dan. Uzimamo taj dan koji nam je Bog poklonio zdravo za gotovo.

Ako razmislimo da smo se probudili, da imamo što za jesti, za odjenuti se, krov nad glavom, podnošljivo zdravlje - trebali bismo razumjeti koliko smo privilegirani, koliko nas je Bog darovao i veseliti se u tome! Ne, nije normalno što imamo svega, Bog nas je vodio usmjerene Duhom Svetim pravim putem.

Donosili smo odluke po našem nahođenju, ali onako kako nas je vodio Duh Sveti. Sve je to Božji put za nas. Danas smo u mogućnosti da uživamo u tome. Nažalost, vrlo često uzimamo mnoge stvari u životu zdravo za gotovo. Moramo paziti da ne budemo nezahvalni s jedne strane. S druge strane Bogu uvijek zahvaljujmo na svemu što imamo.

Veseli se u ovom danu! Ne trebaš se niti moliti, već uz lijepu knjigu, izlet, društvo, televiziju, uz kavu,... uvijek kad se osjećaš veselo, zahvali Bogu.

Zaista, taj tvoj dan je stvorio Bog, veseli se u njemu!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram