Papa Franjo opet izlaže Angelus na trgu svetog Petra

18 travnja, 2021

Od danas će se Papa Franjo opet početi obraćati vjernicima diljem svijeta s trga svetog Petra u Vatikanu. Redoviti nedjeljni Angelus koji bude svake nedjelje u 12 sati, počeo je opet 28. ožujka ove godine. Međutim, te tri nedjelje se održavao u zatvorenom i ograničenom prostoru Apostolske palače u Vatikanu, a prenosio se i preko televizije, radija i interneta.

Sad se Papa Franjo vraća na nama dobro znani prozor, s kojeg ćemo opet imati prilike redovito, svake nedjelje slušati Papinu poruku. Želimo vjerovati da je to radi poboljšanja epidemiološke situacije.

Isto tako, ne možemo ne primijetiti da se to događa u uskrsno vrijeme. Želimo vjerovati da je i to simbolično, jer na Uskrs slavimo ponovno rođenje. U čitanju evanđelja danas, kao i ostalim uskrsnim nedjeljama, čitamo o Isusovom pojavljivanju svojim učenicima. Tu također bismo htjeli vidjeti simboliku Uskrsa, gdje se Papa počeo opet obraćati nama vjernicima, nakon dugog izbivanja.

Učenici su bili u strahu i neznanju jer nisu točno znali što se događalo s Isusom. Mi, vjernici danas smo također u strahu i neznanju radi pandemije koja nam je toliko promijenila život. Nađimo malo sličnosti u ovim situacijama, nama za utjehu! I neka se naš Papa Franjo od danas bude svake nedjelje obraćao sa svog prozora svojim Angelusom!

Mir i dobro!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram