Papa Franjo se osvrnuo na dan Zemlje i dijelio cjepiva siromašnima

23 travnja, 2021

Aktivnosti su se u Vatikanu uvelike zahuktale, kako dolazi proljeće i lijepo vrijeme, sve više se čuje i naš Papa.

Jučer je bio dan planeta Zemlje, i tom prigodom je Papa Franjo naglasio da imam sve manje vremena da nemamo vremena za čekanje. Uistinu, mi kao ljudi, ne možemo ne vidjeti da ne poduzimamo gotovo ništa po pitanju zaštite planeta zemlje, ali i još više brine što niti ne razmišljamo o tome koliko bismo trebali.

Trebale bi nas zabrinuti klimatske promjene, i treba nas zabrinuti topljenje ledenjaka i sjevernog pola. Lakše je živjeti u hladnoj klimi, jer se čovjek može lako ugrijati na ekološki i sasvim prirodan način. Ali je teže kad živimo u izuzetnoj vrućoj klimi: ne možemo se rashladiti prirodno.

Zato ne možemo ne primijetiti neodgovornost, a i neznanje bivšeg američkog predsjednika Donalda Trumpa kad je za vrijeme jakog hladnog vala u Americi izjavio da "gdje su te klimatske promjene, gdje jet o globalno zagrijavanje"? Pri tom je bivši američki predsjednik na potpuno neuk način pobrkao klimu i vremenske uvjete. Nažalost, vrlo često nas vode neznalice.

Osim toga, danas je sveti Juraj, dakle našem Papi Franji imendam, budući da se naš Papa Franjo zove Jorge, odnosno Juraj. Tom prilikom je u Rimu podijelio 600 cjepiva protiv COVID-a siromašnima i beskućnicima.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram