Papa Franjo u Vatikanu predvodio dječji križni put

3 travnja, 2021
Papa Franjo na gotovo pustom Trgu svetog Petra obraća se mališanima  koje mu prilazi na kraju Via Crucisu, križnog puta. Na kraju su četvero djece, u dobi od tri do šest godina, prate Papu dok napušta crkveno dvorište. Zatim, prije nego što se Papa Franjo povukao unutar bazilike s voditeljem liturgijskog slavlja, pod velikim raspelom koje dominira pročeljem, prišlo mu je još dvoje djece, zajedno s dvoje vjeroučitelja, dok su se pjevali gregorijanski natpjevi.

Ovo su najnovije slike obreda koji je drugi put, zbog pandemije, održan na Trgu svetog Petra, napuštajući tako tradicionalni križni put oko Koloseuma. Ali u očima će ostati veliki svjetleći križ kojeg su nacrtale baklje i koji je stajao na praznom trgu, s obeliskom u sredini. A u skupini nosača križa, koji hodaju točno unutar velikog svjetlećeg križa, gotovo su zagrljeni časna sestra i dijete koje zajedno nose baklju.
Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram