Papa Franjo u posjetu Iraku

7 ožujka, 2021

Oduvijek je bilo ključno razgovarati da bi se ljudi razumjeli, i iznad svega, da bi se tolerirali. Ipak, svjedoci smo da kroz cijelu povijest, sve do naših dana, jednostavno nema razumijevanja ni toleriranja drugih strana, odnosno, neistomišljenika.

Zato je izuzetno važno što je poglavar katoličke crkve pohodio Irak, i susreo se s poglavarima drugih religija. Pa ako će ovim posjetom Iraku samo neznatno proraditi svijest o toleranciji i razumijevanju kod nekih ljudi, Papa je učinio veliku stvar.

Važno je pri Papinom posjetu Iraku naglasiti upravo različitosti i toleranciju, jer prateći Papu na ovom pohodu u Irak, ne možemo ne primijetiti koliko se vjerskih denominacija spominje, sirokatolička, kaldejski, sabejski, šijitksi, čovjeku naprosto bude nemoguće zapamtiti. A sve te denominacije su potekle od Abrahama i jednog Boga!

Naravno da se Papa susreo i iračkim predsjednikom, te pritom izrazio žaljenje zbog uništavanja i pustošenja te zemlje, kojem su pridonijele i zapadne sile.

Učimo se toleranciji i razumijevanju! Ne možemo reći da toleriramo različitosti, a komentiramo ih. Komentiranje različitosti je upravo to, netolerancija. Tolerirajmo različitosti!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram