Papa izrazio zahvalnost za posjet Iraku

11 ožujka, 2021

Na redovitoj općoj audijenciji, Papa Franjo se osvrnuo na svoj nedavni boravak u Iraku. Tim povodom je ponovio koliko je bio važan taj posjet iz mnogo razloga, te je izrazio svoju veliku zahvalnost što je imao priliku pohoditi Irak. Posebno se osvrnuo na svoj boravak u Uru, mjestu gdje se po prvi put naš Bog objavio ljudima, i to našem praocu Abrahamu, iz kojeg su proizašle sve monoteističke religije: kršćanstvo, islam i židovstvo.

Suživot ljudi raznih religija i raznih denominacija, bilo kršćanskih bilo muslimanskih, okosnica su života u Iraku. Donijele su mnogo patnje i muka ovoj zemlji, ali uz razgovore, koje potiče i sam Papa Franjo, može se doći do razumijevanja jedno drugih, te shodno tome i do prosperiteta cijele zemlje. Papa Franjo je naglasio da Irak ima pravo na mir.

Upravo naglašavajući ovoliku raznolikost religija i denominacija u Iraku, Papa Franjo je izjavio da bi mu želja bila posjetiti i Libanon. Naime, Libanon je također jedna prekrasna zemlja, ali s izuzetno tragičnom poviješću. Zemlja je ravnomjerno podjeljena na muslimane i kršćane, ali opet, i među tim religija ima mnogo denominacija. Radi nerezumijevanja kršćana i muslimana, dolazi do sukoba.

Svakako, s dijalogom, a nikako silom, možemo postići sve!

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram