Papa povodom Tijelova: Euharistija nas poziva da unosimo Boga u svakodnevni život

16 lipnja, 2022

Pozdravljajući na kraju opće audijencije vjernike okupljene na Trgu svetoga Petra, Papa se spomenuo sutrašnje svetkovine Tijelova, te potaknuo na molitvu Bogu da budu sposobni darovati se drugima, radosno služeći posebno onima kojima je to najpotrebnije.

Nakon kateheze na općoj audijenciji papa Franjo se, pozdravljajući hodočasnike prisutne na Trgu svetoga Petra, spomenuo sutrašnje svetkovine Tijelova, u prigodi koje će, u bazilici svetoga Petra, sutra u 10 sati i 30 minuta svečano liturgijsko slavlje predvoditi kardinal Mauro Gambetti, nadprezbiter bazilike i Papin generalni vikar za Grad Vatikan.

Svetkovina Presvetoga Tijela i Krvi Kristove poziva nas da iziđemo i unesemo Gospodina u svakodnevni život – kazao je Papa obraćajući se vjernicima njemačkoga govornog područja te dodao – da ga ponesemo tamo gdje se život odvija sa svim svojim radostima i patnjama. U pozdravu hodočasnicima španjolskoga jezika Papa je pak potaknuo na molitvu Bogu, da nam dade da budemo „euharistijske“ osobe, zahvalne za primljene darove i sposobne darivati se drugima, služeći s radošću, posebno onima kojima je to najpotrebnije.

Iskusiti Božju ljubav zahvaljujući Tijelu i Krvi Kristovoj

Pozdravljajući poljske hodočasnike Papa je objasnio kako se na svetkovinu Presvetoga Tijela i Krvi Kristove spominjemo stvarne prisutnosti Boga u euharistiji, pod prilikama kruha i vina, te poželio da evangelizacijski koncerti koji se tom prigodom održavaju u Poljskoj, pobude u svima vjeru, kako bi primivši Tijelo i Krv Kristovu sve dublje osjećali njegovu ljubav. Podsjetivši na kraju da se u Italiji svetkovina Tijelova slavi u nedjelju, poželio je: Neka euharistija, otajstvo ljubavi, za sve vas bude izvor milosti i svjetla koje osvjetljava putove života, potpora u teškoćama, te uzvišena utjeha u svakodnevnom trpljenju.

Podijelite ovu objavu
komentari

Odgovori

Vaša adresa e-pošte neće biti objavljena. Obavezna polja su označena sa * (obavezno)

Copyright 2022 Rafael
linkedin facebook pinterest youtube rss twitter instagram facebook-blank rss-blank linkedin-blank pinterest youtube twitter instagram